Culy Homemade: amandeltaart met bramen en witte chocolade
Deze amandeltaart met bramen en witte chocolade houdt een beetje het midden tussen taart en cake, maar één ding is zeker: qua smeuïgheid verdient dit recept de hoofdprijs. Met het zoete van witte chocola, het zurige van de bramen en de bite van fijngemalen amandelen wordt het wel héél moeilijk om het bij één stukje te houden.
Dit recept is afkomstig van bakkerij Meyers in Kopenhagen. En dat de Denen kampioen zijn in lekkere taarten en baksels, dat is bij deze nogmaals bewezen.
Let op: deze taart kun je het beste in de koelkast bewaren.
Zo maak je de amandeltaart met bramen en witte chocolade
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de eierdooiers, suiker en vanillekorrels in een grote kom op tot een crèmekleurige ruban (een gladde schuimige massa). Voeg hier vervolgens de bramen aan toe en laat staan.
Smelt nu de boter en de gehakte chocolade au bain marie. Zodra deze volledig gesmolten zijn, voeg je ze toe aan de grote kom.
Hak de amandelen fijn met een keukenmachine tot ze de consistentie van amandelmeel krijgen. Voeg de gehakte amandelen samen met de tarwebloem toe aan de kom. Roer goed met een houten lepel tot een homogeen beslag.
Klop de 2 eiwitten op tot ze volledig zijn opgeklopt en voeg ze als laatste toe aan het deeg.
Vet een springvorm met een diameter van 24-26 cm in en stort het deeg erin.
Bak de taart 30-40 minuten in de oven op 175 graden, tot de bovenkant goudbruin is. Test met een prikker of de binnenkant stevig genoeg is. De binnenkant mag smeuïg zijn (dit zal later nog stollen tijdens het koelproces), maar niet lopend.
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen voor het serveren (bijv. een uur in de koelkast). Lekker met een bolletje ijs en wat geschaafde witte chocoladevlokken. Bewaar in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.
Meer om te bakken
- Yoghurttaart zonder bodem van Janny van der Heijden
- Culy Homemade: chocoladetaart met crème fraîche frosting
- Rocky Road ijstaart van Tasty