Extreem lekker: frosting met beurre noisette
Frosting is lekker an sich, maar wat dacht je ervan om het te mengen met beurre noisette (gebruinde boter)? Dit recept vonden we op de website Better Homes and Gardens.
Door het gebruik van beurre noisette krijgt je frosting een diepere, krachtigere en vooral meer nootachtige smaak. En ja, dat is lekker met zo’n beetje alles!
Smelt in een klein pannetje de boter op laag vuur en blijf verwarmen tot de gesmolten boter bruin wordt. Haal van het vuur en zet apart.
Meng in een grote kom de poedersuiker samen met vier eetlepels van de melk en de vanille. Voeg nu ook de gebruinde boter toe en meng met een elektrische mixer op lage snelheid. Zet de mixer een standje hoger wanneer alles goed gemengd is en voeg eventueel de resterende melk toe voor de gewenste dikte van de frosting.
Lekker met een klassieke sponge cake, cupcakes, of als vulling voor éclairs, macarons of soesjes.