De allerlekkerste marinade met maar 4 ingrediënten
Zin om heel lekker vlees te maken? Met deze super simpele marinade, met maar 4 ingrediënten, geef je kip, varkensvlees of rundvlees heel veel smaak. Perfect voor kippenvleugeltjes en kippendijen, maar ook voor spareribs, karbonaadjes en koteletjes…
Zo maak je deze heerlijke marinade:
Meng de bruine suiker, olie, sojasaus en azijn in een grote kom, ovenschaal of, nog handiger, in een plastic druk- en sluitzak. Voeg het vlees erbij en laat marineren, zo tussen 30 minuten en een hele nacht.
Hoe langer je marineert hoe lekkerder, dus het is zeker aan te raden om het vlees een nachtje in de marinade te laten rusten. Je zet het vlees, goed afgedekt in folie, in de koelkast. Halfuurtje voor het bakken uit de koeling halen en vervolgens gaar bakken of grillen. Enjoy!
* Wil je nog meer smaak, varieer dan met extra ingrediënten. Lekker zijn: gesnipperde knoflook, gember, bosuitjes en rode peper.