Culy Homemade: alcoholvrije mimosa voor de (paas)brunch
Een goede brunch bevat voor iedere tafelgast een mimosa. Een feestelijk drankje, dat je ook heel goed zonder alcohol kunt maken. Deze alcoholvrije mimosa maken we met bubbels uit een verrassende hoek…
Tegenwoordig hebben we ontzettend veel keuze uit bubbels, likeuren en wijnen zonder dan ook maar één druppeltje alcohol. In deze alcoholvrije mimosa schenken we een alcoholvrije sinaasappellikeur. Hiervoor gebruiken we Seedlip Grove 42. Deze alcoholvrije likeur is optioneel, want ook zonder de alcoholvrij likeur kun je deze cocktail maken.
De bubbels voor deze alcoholvrije mimosa komen uit onverwachte hoek. Je zou absoluut kunnen kiezen voor een champagne of bruisende wijn zonder alcohol, maar op de redactie vinden we dit drankje het lekkerst met ginger ale. De smaak van gember voegt net iets extra’s toe aan de cocktail, en zo’n kick is onwijs lekker in een alcoholvrije cocktail.
Lekker, feestelijk én zonder kater: de lekkerste mocktails op een rij
Zo maak je een alcoholvrije mimosa
- Pak er een champagneglas bij. Giet het sinaasappelsap voorzichtig in het glas.
- Als je de alcoholvrije likeur gebruikt, schenk die er dan bij en roer goed en voorzichtig tot de twee drankjes zijn gemengd met elkaar.
- Vul het champagneglas aan met ijskoude ginger ale. Decoreer de cocktail eventueel met een sinaasappelschil of –schijfje.
- Serveer de alcoholvrije mimosa direct, zodat ‘ie lekker koud blijft.
Nog meer heerlijke cocktails zonder één druppel alcohol:
- Culy Homemade: ultieme mocktail met mandarijn, steranijs en citroengras
- Trend: gingerino – de alcoholvrije variant van Aperol Spritz die we óveral in Italië zien opduiken
- Onze favoriete non-alcoholische drankjes du moment