Alcoholvrije cocktail met kombucha van Butcha
Wist je dat je met kombucha een heerlijke alcoholvrije cocktail kunt maken? De mannen van het Amsterdamse Butcha spanden daarvoor samen met James Chaib: Nederlands beste bartender. Hij gooide hun bloedsinaasappel & bergamot kombucha in de mix met specerijen voor een spannend drankje.
Het was nog nooit ‘n makkie om mee te doen aan dry january: er ontstaan namelijk steeds meer toffe alcoholvrije alternatieven voor dat glaasje wijn of die lekkere cocktail.
Ook interessant: deze alcoholvrije drankjes zijn perfect voor als je niet drinkt
Bloedsinaasappel & bergamot
Neem nou deze alcoholvrije cocktail met de bloedsinaasappel & bergamot kombucha van Butcha: die wil je toch sowieso drinken, alcoholvrij of niet? Laat het maar over aan James Chaib om zo’n lekkere creatie te bedenken. Butcha is het label van de mannen van Brandt & Levie en kombuchabrouwer Siewerd Nicolai.
James: “De combinatie van zoete sinaasappel en het pittige van de rode peper is een combinatie die je ook terugvindt in de Indiase en de Midden-Oosterse keukens. Kardemom en venkelzaad zijn typische specerijen die je ook in deze keuken vindt en daarom perfect om te combineren.”
Alcoholvrije cocktail met kombutcha
Stamp de kardemon peulen, zwarte peperkorrels en venkelzaadjes met 20ml kombucha fijn.
Voeg 150ml Butcha kombucha toe.
Schenk door een zeef over ijs.
Garneer met krul van sinaasappel zest.
Meer alcoholvrije cocktails:
- Alcoholvrije cocktail met miso(!), karamel en pruim van Seedlip
- Zo maak je de lekkerste alcoholvrije mojito
- Alcoholvrije mojito met aardbeien