Abrikozen amaretti-taart
Een goddelijk recept van Caroline: abrikozen amaretti-taart. Mmmm….
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met een doorsnee van 22 centimeter en beleg de bodem met bakpapier.
Doe de boter, suiker, bloem en bakpoeder in een grote kom. Breek de eieren er boven en voeg het amandel-extract toe. Meng alles met een mixer glad en romig. Zet een kwart van het mengsel apart en voeg aan de rest 100 gram van de gehakte abrikozenstukjes toe en 25 gram van de amarettikoekjes. Doe het beslag in de springvorm en strijk voorzichtig glad met de achterkant van een lepel.
Bak de cake 25 minuten in de voorverwarmde oven. Meng de halve abrikozen, het amandelschaafsel en de gebroken amarettikoekjes door de rest van het deeg. Doe dit mengsel snel op de cake en zet de cake nog 20 minuten terug in de oven. Controleer met een satéprikker, die moet er droog en schoon uitkomen, of de cake gaar is.