Culy Homemade: Patatas bravas van aardpeer met whiskymayo
Als er twee dingen zijn waar we dól op zijn, dan zijn het wel patatas bravas en aardpeer (topinamboer). Dus waarom zouden we die twee niet samenvoegen tot een geweldig lekkere tapa als borrelhapje? Patatas bravas van aardpeer it is.
En vooruit, we doen er nog een goddelijk lekkere whiskymayo bij om het gerecht een licht rokerige smaak te geven. Een sausje mag bij bravas immers niet ontbreken!
> Nog niet zo bekend met de aardpeer? Alles over aardperen: notig en een tikkeltje zoet
Zo maak je de patatas bravas van aardpeer met whiskymayo
Maak eerst de whiskymayo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kommetje en roer tot een gladde massa.
Verhit de olie in de pan op medium vuur. Voeg de aardperen en het water toe en breng royaal op smaak met zeezout en peper. Dek af en laat voor 8 à 10 minuten staan, tot de aardperen gaar zijn.
Haal het deksel van de pan en voeg de boter toe (in kleine klontjes, willekeurig verdeeld over de pan). Laat bakken tot het water verdampt is en de aardperen bruin en crispy zijn (nogmaals 8 à 10 minuten).
Haal de pan van het vuur, bestrooi de patatas bravas met het gerookte paprikapoeder en serveer met de whiskymayo.
Meer voor bij de borrel?
- Borrelboter met tahin (heerlijk bij de borrel!)
- Culy Homemade: gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus voor bij de borrel
- Culy Homemade: pestobroodjes voor bij de borrel