Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker
Een heerlijk toetje van My Food Blog: aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker. En omdat er geen rauwe eieren inzitten, is dit dessert ook geschikt voor zwangere vrouwen!
Pureer de aardbei met een staafmixer of in een blender en voeg 1 eetlepel water toe. Zeef de aardbeienpuree zodat er geen pitjes meer inzitten.
Klop de slagroom op totdat deze mooie stijven pieken heeft.
Los in een kommetje de agar-agar op in water. Je hebt ongeveer 5 eetlepels water nodig. Gebruik net zoveel water totdat je een egaal beige mengsel hebt.
Vouw de aardbeienpuree en het agar-agar mengsel voorzichtig in de slagroom, bijvoorbeeld met een rubberen spatel. Zorg dat het egaal verdeeld is, maar sla de lucht niet uit de slagroom. Verdeel over 4 bakjes en zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Over agar-agar
Wist je dat agar-agar een goed alternatief is voor gelatine? Agar-agar is gemaakt van rode zeewier en dus bij uitstek geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ik kocht de agar-agar bij EkoPlaza.