Culy Homemade: aardbeien Romanoff (aardbeien met room en vanille-ijs)
Volgens Culy’s Ogechi is Strawberries & Cream het chicste toetje dat er is. Maar ‘aardbeien Romanoff’ gaat nog een stapje verder. Want dit toetje is een nog decadentere versie van de klassieke aardbeien met room. Let maar op!
Wat is het verschil tussen aardbeien met room en aardbeien Romanoff? Er zitten een paar extra stappen in dit luxe toetje. De aardbeien ondergaan een proces dat maceren heet. Dit is het toevoegen van suiker en alcohol aan fruit om het in te laten weken. Dit kun je doen met wodka, maar steeds vaker zie je dat er een sinaasappellikeur wordt gebruikt in de bereiding van aardbeien Romanoff.
Een deel van de gemaceerde aardbeien meng je tot een puree en voeg je toe aan de opgeklopte slagroom. Dat serveer je vervolgens met de plakjes aardbei, inclusief het sap. Dan is het toetje klaar, maar we vinden de aardbeien Romanoff nog lekkerder met een bol vanille-ijs. Très chic!
Culy’s Tips & Tricks: supersnel slagroom kloppen… in een potje
Zo maak je Aardbeien Romanoff
- Snijd de aardbeien in plakjes en voeg toe aan een grote kom. Doe het suiker erbij. Schenk ook de sinaasappellikeur erbij. Gebruik je geen alcohol? Dan kun je eventueel een scheut sinaasappelaroma toevoegen. Laat de aardbeien minimaal 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.
- Klop de slagroom op met een mixer tot ‘ie lobbig is. Voeg een schep poedersuiker toe en klop de slagroom stijf.
- Haal op tijd het vanille-ijs uit de vriezer, zodat je mooie bolletjes kunt scheppen.
- Schep 3/4 van de aardbeien in mooie schaaltjes en voeg een bolletje ijs toe.
- Prak de rest van de aardbeien fijn met een vork en meng de geprakte aardbeien met de slagroom. Schep bovenop de aardbeien.
- Maak de aardbeien Romanoff af met een takje munt en serveer.
Nog meer makkelijke aardbeientoetjes:
- Culy Homemade: aardbeientoetje met geroosterde aardbeien en sumak
- Culy Homemade: Victoria sponge cake (luchtige aardbeientaart met room)