Culy Homemade: perfect gebakken aardappeltjes met ansjovisboter
Deze aardappeltjes uit de oven zijn zo’n basisrecept dat je er altijd bij wil nemen. En die ansjovisboter? Die geeft de krieltjes een extra portie liefde.
Aardappeltjes uit de oven zijn dan wel supersimpel, ze perféct krijgen kan nog wel ‘ns een uitdaging zijn. De soort aardappel, de olie, knoflook, zout, de temperatuur van je oven: allemaal variabelen die invloed hebben op dat ene, perfecte aardappeltje. Wij kunnen gelukkig stellen dat we ‘m te pakken hebben, de gouden formule. Uiteraard houden we die niet voor onszelf.
Zelf aardappeltjes uit de oven maken
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardappeltjes goed en halveer ze. Spoel ze nogmaals af en dep droog met een theedoek.
Meng de aardappeltjes met de knoflook en de olie. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout en hussel alles nog eens goed door elkaar. Schuif de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven voor 15 minuten, totdat ze praktisch gaar zijn.
Zet de oven daarna op 220 graden en laat ze nog 8 minuten een bruin korstje krijgen in de oven.
Voor de ansjovisboter
Wanneer de aardappeltjes in de oven staan, maak je de ansjovisboter. Prak daarvoor de boter met de ansjovisfilets in een kom en meng alles goed door elkaar. Wil je een mooie rol maken van de boter, schep de inhoud van de kom dan op een vel plastic folie en rol het strak op. Laat opstijven in de koelkast.
Laat een schijfje boter smelten over de warme aardappeltjes en roer alles door elkaar.