Aardappelsalade met het beste van de lente
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2F4_aardappelsalade-lente.jpg)
De goede oude aardappelsalade is natuurlijk niets nieuws onder de zon. Maar als het eerste lentezonnetje gaat schijnen, krijgen wij spontaan zin in deze lekkere hap. Wij maakten een versie met de lekkerste ingrediënten van de lente.
Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 personen (of bijgerecht voor 4 - 6 personen):- 500 gram kleine krieltjes in de schil
- 200 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 150 gram doperwten (vers of diepvries)
- 10 radijsjes, in plakjes
- 100 gram babyspinazie
- Handje verse dille, de helft fijngehakt
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel grove mosterd
- 1,5 eetlepel koolzaadolie
- 1/2 eetlepel appelciderazijn (of andere azijn)
- Snufje zout
- Zwarte peper
- Klontje roomboter (optioneel)
Maak deze aardappelsalade als hoofdgerecht of bijgerecht en neem de restjes lekker mee als lunch naar je werk de volgende dag.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2F1_aardappelsalade-lente.jpg)
Zo maak je deze aardappelsalade
Was de krieltjes en halveer ze (hele grote kun je in vieren snijden).
Kook de krieltjes 10 minuten in een ruime pan met gezouten water. Doe daarna de sperziebonen en de doperwten erbij en laat nog 5 minuten koken.
Maak ondertussen de dressing: meng de mosterd met de koolzaadolie, de azijn en het snufje zout in een kom. Roer de bieslook en de peterselie erdoorheen.
Proef of alle groenten gaar, maar niet overgaar zijn. Giet ze af en doe ze terug in de pan (het vuur moet uit zijn). Giet de dressing erover en meng door. Doe de helft van de radijsjes, de spinazie en de gehakte dille erbij en roer weer door. Roer er eventueel nog een klontje boter doorheen voor de smaak.
Schep de aardappelsalade op de borden en maak af met de rest van de radijsjes, dille en wat versgemalen zwarte peper.