Culy Homemade: aardappelsalade met een Koreaanse twist
Met het naderende picknickseizoen kregen we het idee van een toffe aardappelsalade maar moeilijk uit ons hoofd. Zoals altijd gingen we daarbij op zoek naar een verrassende Culy-twist, die we in dit geval gevonden hebben bij gochujang, sesamolie en sesamzaadjes. Maak kennis met deze aardappelsalade met een Koreaanse twist.
Daarmee is deze aardappelsalade een klein beetje pittig en bevat ‘ie meer umami dan een standaardvariant met room of mayo. Perfect om mee te nemen naar je volgende picknick- of barbecuefeest.
Aardappelsalade met een Koreaanse twist
Kook de krieltjes in ruim gezouten water tot ze gaar zijn. Test dit met een scherp mesje: je wil er makkelijk doorheen snijden.
Meng ondertussen de gochujang met de crème fraîche en een scheut sesamolie tot een mooie gladde massa.
Giet de krieltjes af, laat even afkoelen en roer ze door het gochujangmengsel. Roer ook de sesamzaadjes en bosui door de ingrediënten. Serveer de aardappelsalade onmiddellijk of bewaar in de koelkast.
Meer handige salades?
- Culy Homemade: de beroemde salade van Jennifer Aniston
- Culy Homemade: salade met groene asperges (‘n frisse lente-panzanella!)
- Culy Homemade: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes