Culy Basics: de allerlekkerste aardappelpuree (met héél veel boter dus)
Er zijn van die recepten die niet elke dag op tafel komen, maar die je absoluut een keer moet proberen. Dat geldt ook voor deze aardappelpuree.
Hoe komen we er op om zoveel boter in de aardappelpuree te gooien? Door niemand minder dan Carla Lalli Music. Want zij weet echt wat lekker is.
Zo heeft ze verschillende methodes getest om erachter te komen op welke manier de aardappels nou ‘t best tot hun recht komen. Wat blijkt? Door de aardappels te roosteren krijg, je de allerlekkerste aardappelpuree ever.
Er gaat niet alleen veel boter in deze aardappelpuree, maar ook melk. Die koken we, naar Carla’s voorschrift, met tijm, zwarte peper en een hele (!) bol knoflook. Dat resulteert in een aromatische saus die de aardappelpuree licht op smaak brengt.
Zo maak de aardappelpuree
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de aardappels op een bakplaat en bedek ze strak met aluminiumfolie. Rooster ze tot ze helemaal zacht zijn van binnen, dit duurt ongeveer 90 minuten.
- Bereid ondertussen de melk. Doe de melk in een steelpan en voeg de boter, de gehalveerde knoflook, takjes tijm en zwarte peper toe. Verwarm op laag vuur en roer af en toe.
- Haal zodra het kookt direct de melk van het vuur en laat 30 minuten staan.
- Verwijder de schil van de aardappels. Doe dit terwijl ze nog heet zijn, want dat gaat makkelijker.
- Haal de aardappels een voor een door een pureerknijper of stamp ze fijn met een aardappelstamper tot aardappelpuree.
- Breng de melk opnieuw aan de kook. Zeef vervolgens de knoflook, tijm en peper, en voeg toe aan de aardappels.
- Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Voeg nu ook zout toe naar smaak. Je kunt er ook voor kiezen om een paar teentjes knoflook toe te voegen voor extra smaak.
- Schep de aardappelpuree in een mooie kom en bestrooi met extra tijm en een nog wat extra boter.
Nog meer recepten van Carla Lalli Music:
- Gestoomde zoete aardappels met tahinboter
- Makkelijke zomerse mac & cheese caprese
- Kokoskip met sambal en limoen