5 x kruidenboter maken in bijzondere smaken
Een lekker stukje brood met wat kruidenboter gaat er altijd wel in. Maar waarom altijd dezelfde standaard smeersels zoals kruidenboter, aioli en tapenade?
Daarom geven we je graag wat tips voor lekkere verschillende (kruiden)boters voor op brood en bij andere gerechten.
Basisrecept
Mix de boter zacht en luchtig met een mixer. Voeg de overige ingrediënten aan de boter toe en mix het nogmaals goed door. Breng het op smaak met wat peper en zout.
Schep de boter in plasticfolie en rol het op als een worstje. Leg de boter 1 uur in de vriezer zodat het goed hard wordt en je makkelijk plakjes kan snijden. Bewaar de boter in de koelkast.
Sinaasappelboter
Lekker bij wafels en pannenkoeken, maar kan ook heel goed bij fruit en vis.
Knoflookboter
Deze boter kan zowel bij vlees of visgerechten en is ook heerlijk op een stukje brood.
Tuinkruidenboter
Past erg goed bij visgerechten en geroosterde groenten.
Korianderboter
Kan heel goed bij Aziatische gerechten! Ook lekker om groenten in te bakken.
Bruchettaboter
Deze boter is lekker op een stukje brood maar kan ook goed bij vleesgerechten en gerechten uit de Spaanse keuken.