Deze aardperensoep met amandelmelk en bruine boter is een heel simpel soepje, dat toch heel chique is. Een mooi voorgerecht of tussengerecht voor kerst.
Het toppunt van decadentie: thuis genieten van deze oesters met Balinese dressing. En geloof ons als we zeggen dat die dressing álles lekker maakt.
Met de feestdagen pakken we uit en deze decadente kaviaarhapjes zijn gemakkelijk te maken. Heerlijk met crème fraîche en bieslook!
Met deze zalmtartaar op kroepoek heb je voortaan altijd een hapje achter de hand. Zo ééntje dat nú al de grote publieksfavoriet is!
Feestelijk hapje: briocherondjes met zalmmousse en (nep)kaviaar. Dit makkelijke hapje is binnen 20 minuten klaar.
We brengen deze gevulde eieren op smaak met masala (het kruidenmengsel dat je ook kent van Surinaamse roti).
Wij zijn fan van amuses. In een restaurant, thuis, het maakt eigenlijk niet zoveel uit waar. Want een (goede) amuse heeft als functie om je smaakpapillen te prikkelen en je eetlust op te wekken. En dat treft: in die categorie vind je meer dan genoeg recepten, bij Culy.
Alles goed en wel, maar wat is een amuse eigenlijk? De amuse wordt nog vóór het voorgerecht geserveerd, aan de start van een gangendiner. Het is een klein hapje, dat je eigenlijk ook in één hap op zou moeten kunnen eten.
Een amuse kan bijvoorbeeld een oester zijn (zoals onze favoriet: deze oesters met Balinese dressing), een toastje (zoals deze gin-zalm met gin-mayo, radijs en koriander op toast), maar ook een soepje. Dat wordt dan doorgaans niet in een kom of bord geserveerd, maar eerder in een klein glaasje of als een soort shotje waar je van nipt.
Wil je soep als amuse serveren, denk er dan aan dat je je houdt aan een hele kleine portie of een heel licht soepje. Onthoud: puur om te prikkelen dus. Dit zijn een paar heerlijke soepen om als amuse te serveren (en je stopt ze makkelijk in een klein glaasje):
Met hapjes kun je eigenlijk alle kanten op, dat is er ook zo leuk aan. Dit zijn een paar van onze favorieten: