3 heerlijke gerechten voor je paasbrunch
Komt de jaarlijkse paasbrunch met familie er weer aan, maar weet je niet wat je wil maken? Geen zorgen, want in dit artikel vind je drie smakelijke suggesties. Deze gerechten hebben voor ieder wat wils: dat wordt gegarandeerd een succesvolle brunch dus!
1. Kipwrap-hapjes met roomkaas
Een mooie en makkelijke toevoeging aan je brunchtafel zijn deze kleine kipwraps met roomkaas. De bereidingstijd is maar tien minuten en er zijn maar vier ingrediënten voor nodig, waardoor het ook ideaal is om pas last minute te maken. Dit paasrecept is voor vier personen:
Benodigdheden:
- 4 naturel tortilla’s
- 125 gram roomkaas met knoflook & kruiden
- 120 gram gerookte kipfilet
- 30 gram rucola
Bereidingswijze
Verhit een droge koekenpan en verwarm de tortilla’s 10 seconden per kant in de pan. Bestrijk ze aan één kant met de roomkaas en laat ongeveer 2 centimeter van de randen vrij. Verdeel er de kipfilet en rucola over.
Snijd voor extra strakke hapjes ongeveer 1 centimeter van de zijkanten af. Rol de tortilla’s zo strak mogelijk op en snijd elke tortilla in zo’n 6 stukjes.
2. Vegan courgettesoep
Zoek je een lekker vegan gerecht voor de paasbrunch? Dan moet je deze heerlijke courgettesoep eens proberen! Het kost ongeveer 30 minuten om dit voorgerecht (of lichte hoofdgerecht) voor vier personen op tafel te zetten:
Benodigdheden:
- 3 stuks courgettes
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 prei
- 4 eetlepel olijfolie
- 1,5 eetlepel vadouvan (of vergelijkbare kruidenmix)
- 2 tabletten groentebouillon
- 30 gram pijnboompitten
- 40 gram rucola
- 8 sneetjes volkoren brood
Bereidingswijze
Snijd de courgettes in halve schijfjes van ongeveer 1 centimeter dik. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd de prei in ringen.
Verhit twee eetlepels olie in een grote pan en fruit de courgette, aardappel en prei zo’n 5 minuten op middelhoog vuur met de vadouvan.
Voeg de bouillonblokjes en 800 milliliter water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Verhit intussen een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten ongeveer 3 minuten. Laat afkoelen op een bord.
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in 2 eetlepels olijfolie. Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep op smaak. Garneer met de pijnboompitten en rucola.
3. Romige zalmcroque met avocado
Een fris en trendy onderdeel van je paasbrunch: een croque monsieur met zalm en avocado. Het gerecht kost ongeveer 20 minuten om te bereiden en ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook een echte traktatie voor jong en oud. Voor vier personen heb je het volgende nodig:
Benodigdheden:
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 150 gram kruidenroomkaas
- 100 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 4 plakjes jonge kaas
- 2 eetlepel olijfolie
- 4 eieren
- 2 eetlepel bieslook
- 2 snufjes peper
- tosti-ijzer
Bereidingswijze
Besmeer alle sneden brood met de kruidenroomkaas. Beleg 4 sneetjes met de zalm.
Snijd het vruchtvlees van de avocado in dunne schijfjes en verdeel het over de zalm. Leg de kaas erop. Dek af met de andere sneetjes brood, met de besmeerde kant onder.
Bak de croques in het tosti-ijzer goudgeel. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Breek de eieren boven de pan en bak in 2-3 minuten tot spiegeleieren. Bestrooi het ei met peper en zout naar smaak.
Leg de croques op 4 borden. Leg op elk een spiegelei en bestrooi met de bieslook en (naar wens) versgemalen peper.