Topchef Peter Lute opent een pop-up restaurant voor de Week Zonder Vlees
Tijdens de nationale ‘Week Zonder Vlees’ van 9 t/m 15 maart vinden er allerlei acties plaats om vegetarische voeding in de kijker te zetten. Zo opent er ook een Week Zonder Vlees pop-up restaurant waar topchef Peter Lute je een vegetarisch 3- of 5-gangen menu zal voorschotelen. En dat menu ziet er behoorlijk veelbelovend uit!
Peter Lute ken je misschien van De Kruidfabriek of ARC. by LUTE. Van 9 t/m 15 maart zal de topchef echter niet in deze restaurants, maar in de oude buskruitfabriek in Muiden te vinden zijn. De voormalige fabriek wordt omgetoverd tot dé Week Zonder Vlees pop-up, waar Peter en zijn team een verfijnd vegetarisch menu zullen serveren.
Week Zonder Vlees X Peter Lute
Peter Lute is ambassadeur van de Week Zonder Vlees. Daarmee is de pop-up het kloppend hart van de campagne.
Peter: “De vegetarische keuken neemt al jaren een prominente plek in op mijn menukaart, want duurzaam en lekker eten gaan heel goed samen. Ik ben daarom heel enthousiast om dit jaar samen met mijn team alle gasten van het pop-up restaurant positief te verrassen met onze vegetarische gerechten. Ik vind het belangrijk om op die manier de vegetarische keuken in Nederland te promoten.”
Verrassend vegetarisch menu
En bij een Week Zonder Vlees pop-up, hoort natuurlijk een klapper van een vegetarisch menu. Denk: spitskool van de barbecue met vadouvan, St. Felicienkaas met dry aged biet of tomatenthee met Kaffir lime, avocado en aardpeer*.
Kortom: verrassende vega gerechten waar je voor geen seconde het vlees mist. Het menu is trouwens ook nog eens heel fijn geprijsd: voor 3 gangen betaal je € 35,- euro, voor 5 gangen is dat € 55,-.
Reserveren pop-up Week Zonder Vlees
Het Week Zonder Vlees pop-up restaurant by Peter Lute is van dinsdag 10 t/m zondag 15 maart geopend voor diner en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor lunch.
Het pop-up restaurant is gevestigd op de Maxisweg in Muiden.
Goed om te weten: op aanvraag kan je gebruik maken van een hybride haal- en brengservice vanaf treinstation Bijlmer, maar ook met de auto is het restaurant goed bereikbaar.
*Voor het volledige menu en om te reserveren, check de website.
Meer over de Week Zonder Vlees?
- RIJKS* kookt een week lang vleesvrij tijdens de ‘Week Zonder Vlees’
- Met dit vegetarische weekmenu wordt de Week Zonder Vlees een eitje
- Dit zijn de favoriete vleesvervangers van de Culy-redactie