Sjieke snacks door sterrenchefs, RAKUS magazine en meer nieuwe producten van de afgelopen week
Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zĂł veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Elke maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.
Vandaag: notenmelk van COWLESS, een box met sjieke (!) snacks van sterrenchefs, RAKUS magazine en twee heerlijke nieuwe boeken voor op je verlanglijstje (van Mara en Jonneke!).
5 x nieuwe producten van week 46
1. De romigste plantaardige melk
Waarom terugvallen op veeproductie als je net zoân lekkere melk van noten kunt maken? Juist. Daâs ook exact wat de mensen van COWLESS dachten. Ze besloten dan ook om de koe bij de hoorns te vatten (of beter gezegd: net niet) en dagverse melk op basis van Nederlandse cashew- en hazelnoten te creĂ«ren. De plantaardige melk van COWLESS bevat dubbel zoveel noten als de gemiddelde notenmelk en daâs exact waarom âie zo uitblinkt in romigheid.
COWLESS Original is vanaf deze week als eerste te koop bij Gorillas en vanaf begin 2023 in de grote supermarkten.
2. RAKUS magazine
RAKUS Magazine is een nieuw en eenmalig magazine over Indisch, Indonesisch, Moluks en Peranakan eten in Nederland. De naam betekent âgulzigâ: een term die vaak door Indoâs met een knipoog wordt gebruikt om aan te geven dat iemand enorm met smaak zit te eten (meer over de betekenis van dit woord lees je in het interessante voorwoord). In het magazine vind je heerlijke recepten, interviews en achtergrondartikelen over deze keukens.
Brein achter het blad is Helena Smit, die ook Indofoodtours organiseert. Zij zegt hierover: âWat voor de âbuitenwereldâ lijkt op een pot nat, is het niet. Vanwege de bewogen geschiedenis, kijken verschillende groepen door hun eigen bril naar hun keuken. En die kijk is dus niet hetzelfde. Dat geeft niet, dat is juist mooi. Een magazine is bij uitstek een goed middel om juist die verhalen een plek te geven, zonder het te zwaar te maken.â
Rakus magazine is verkrijgbaar via rakusmagazine.nl of via een van de genoemde verkooppunten op de website.
3. Sjieke Snacks: een box met snacks door 5 sterrenchefs
Bij Culy zijn we minstens zo gek op snacks als op sterrenmaaltijden. Die twee werelden komen dan ook prachtig samen bij Sjieke Snacks. Hier bestel je een box met snacks die zijn gemaakt door vijf sterrenchefs.
Voor de eerste editie is die box samengesteld door sterrenchefs uit de regio Den Bosch. De Thom Kha Kai Kroket van Edwin Kats van Restaurant Noble* bijvoorbeeld, of âhet balleke Vigorâ met foie van Lars Albers van Restaurant Vigor*. En wat we pronto willen proeven, is de risolle (Indische snack) met wagyu en Tomasu van Dennis Middeldorp en Peter Linnenbank van Restaurant Sense*.
De box is online te bestellen via sjiekesnacks.nl.Â
4. Bon Appétit Paris van Mara Grimm
Hoe eet je als een Parijzenaar? Mara Grimm weet het als geen ander. De culinair schrijver woont al vijf jaar deels in Parijs en heeft de heerlijkste tips, anekdotes en eetadressen van de stad.
Eind deze maand verschijnt dan eindelijk haar nieuwe boek Bon AppĂ©tit Paris. Mara vertelt je daarin alles over het kontje van de baguette, het belang van boter (preach!), de heilige lunchcultuur en sporten met een glas wijn. Ook leert ze je hoe je thuis het perfecte Parijse diner geeft â en nee, daar hoef je absoluut niet goed voor te kunnen koken.
Bon AppĂ©tit Paris is vanaf 24 november te koop en nu al te reserveren.Â
5. All You Can Eat van Jonneke de Zeeuw
NĂłg een boek? Ja, nog een boek. Want ook Jonneke de Zeeuw (a.k.a. Mooncake) heeft fantastisch nieuws: haar nieuwe boek âAll You Can Eatâ komt eraan. Ook wel âdĂ© nieuwe eetgids van Nederlandâ genoemd. Want Nederland heeft de laatste jaren een ongelofelijk veelzijdige eetcultuur gekregen, als je maar weet waar je de pareltjes vindt.
En dat weet Jonneke dus. Ze vertelt je in het boek waar je de lekkerste Koreaanse restaurants vindt, de sappigste Adana kebab in Deventer, Indonesisch comfort food, Syrische patisserie, Hollandse pot en heste Indiase restaurant van ons land. En dat allemaal met razend interessante achtergrondverhalen.
All you can eat van Jonneke de Zeeuw is vanaf 29 november verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.Â
Roomijs met croissant, de beste vegan bacon en meer nieuwe producten van de afgelopen week