Ron Blaauw opent spicy toko in Laren voor afhaal
Van zijn befaamde spareribs tot rijsttafels en versgedraaid softijs: topchef Ron Blaauw weet wat lekker is. In navolging van zijn succesvolle Gastrobar Indonesia in Laren opende de chef onlangs Ron Gastrobar TOKO: dé plek om de lekkerste indo-gerechten af te halen voor thuis.
Van softijs naar indofood
In het piepkleine pand om de hoek van Ron Gastrobar Indonesia kon je in de zomer al een lekker vers softijsje halen. De machine draait nog steeds, maar ook voor comfortfood voor koudere dagen kun je hier nu dagelijks binnenlopen. Bij Ron Gastrobar TOKO draait het immers om het lekkerste indofood dat je kunt afhalen om thuis alleen nog maar te hoeven op te warmen.
Ron Blaauw vertelt:
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fron-gastrobar-toko-menu.jpg)
Wat haal je bij Ron Gastrobar TOKO?
De toko is dus elke dag (!) open voor gerechten als nasi rames speciaal, gegrilde satés, rendang, ikan kerrie, udang peteh en de huisgemaakte sambals van Ron (cadeautip!). Heerlijk met de versgebakken emping of kroepoek met Ron’s pindadip en atjar.
De smaaktest
Zoals we inmiddels kunnen verwachten van de succesvolle Gastrobar-concepten, is alles ook hier weer tiptop verzorgd en hoog op smaak. De udang peteh bevat lekker mollige garnalen die niet te ver zijn doorgegaard, de rendang op Sumatraanse wijze is superlekker, de emping smaakt kakelvers en ook de groene sambal vinden we top: behoorlijk spicy, lekker bitter en met een frisse groene smaak.
Echt weer een heerlijk adresje erbij in de provincie Utrecht!
Het adres van Ron Gastrobar TOKO:
Brink 12a
1251 KV Laren
Ron Gastrobar TOKO is elke dag geopend voor afhalen: op weekdagen vanaf 16:00, op zaterdag en zondag vanaf 13:00.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fron-gastrobar-toko-laren.jpg)
Meer over Indonesisch eten:
- 6x verrassende Indo-hotspots waar je naartoe wil (en wat je er moet eten)
- Jukut urab (Indonesische salade) met véél kokos en specerijen
- 5 vragen aan… Helena Smit: ‘De nieuwe generatie Indo’s gaat aan de slag met de recepten van hun (over)grootmoeder’