Is dit de pizza van de toekomst? Wel als het aan David Chang ligt
Kijk nog maar eens goed naar je oude, vertrouwde pizza. Het zou namelijk best kunnen dat Modernist Cuisine de pizza van de toekomst heeft bedacht. In ieder geval als het aan chef David Chang van Momofuku ligt. Want hij is fan!
David Chang was op bezoek bij Modernist Cuisine en proefde hun nieuwe pizza-uitvinding. Het bedrijf – waar een team van wetenschappers, onderzoekers en chefs werkt – specialiseert zich in het bevorderen van de staat van culinaire kunst, door creatieve toepassing van wetenschappelijke kennis en experimentele technieken. Onlangs schreven ze het boek Modernist Bread, the ultimate guide to bread, dat wordt geroemd als het ultieme naslagwerk over brood.
Pizza van de toekomst
Één van hun projecten is ‘Modernist Pizza’, waarbij ze met moderne technieken proberen de pizza te heruitvinden. Chef David Chang kreeg een soort pizzabodem voorgeschoteld, belegd met gerookte brisket. Het lijkt wel een soort superluchtige, krokante pizzabol, waarbij de toppings die je normaal óp je pizza vindt, aan de binnenkant zitten. Check het filmpje voor een blik op deze pizza-creatie.
Een groot voordeel aan deze – misschien wel – pizza van de toekomst: je eet ‘m makkelijk uit het vuistje, want je toppings glijden er niet vanaf. Daarmee zou het weleens het ultieme street food kunnen zijn…
De beste plekken om aan je pizza-verslaving tegemoet te komen:
- OMG: The Museum of Pizza opent binnenkort in New York
- NY is de pizzahemel! Hier eet je de lekkerste pizza in New York
- The Fat Pie in Amsterdam: goddelijke pizza’s, New York-style