Bijna nog lekkerder dan eten, vinden we het om het laatste culinaire nieuws op te doen óver eten. Om nieuwe dingen te ontdekken die onze nieuwsgierigheid wekken. We kunnen eindeloos verslag doen van de laatste foodtrends, restaurants die bijzondere dingen doen, nieuwe producten waarvan je niet kunt wachten om ze te proeven en de nieuwste voedselhybrides waarvan je ogen uit je kassen rollen.
Van de tacro (een kruising tussen een taco en een croissant – jawel!) via butter boards naar maritozzi: foodtrends zijn niet altijd even geslaagd om op te volgen, maar ze zijn altijd heerlijk om over te lezen. Van de lekkerste tot de meest maffe voedseltrends: ze zijn er om van te genieten en dat doen we dan ook volop, op Culy.
Door jou razendsnel het allerlaatste nieuws op het gebied van eten & drinken te brengen, hopen we jouw culinaire wereld te vergroten met onze rubriek Culy ontdekt. Reis met ons mee om te weten waarom Momofuku’s chocoladereep zo bijzonder is. Eet zwarte ramen in Tokio. Ontdek gekleurde dumplings in Parijs. Of laten we naar Londen gaan voor de eerste vegan high tea ter wereld.
Je hoeft trouwens niet altijd ver te reizen om je wereld te verbreden: ook dichtbij huis is er heerlijk food nieuws. Een Amsterdamse uitwisselingsstudent die kakelverse sushi serveert op zijn studentenkamer, een gave cookie dough bar in Groningen of de nieuwste reep van Tony’s Chocolonely: we got you covered.
Bij Culy hebben we oren en ogen door het hele land. Zo pikken we de coolste restaurants en hotspots op die nét open zijn. En staat het op Culy, dan kun je er zeker van zijn dat zo’n plek echt wat te bieden heeft (is het niet goed, dan schrijven we er niet over). Het zijn dus plekken waar jij (of je vrienden…) blind naartoe kan, omdat je weet dat ze goed zijn. En dat je er áltijd lekker eet. Ontdek samen met ons als één van de eersten die hippe street food bar, dat onontdekte pareltje in de Pijp in Amsterdam of dat steengoede restaurant op een plek waar je ‘m nooit zou verwachten.