Dít zijn de nieuwe ijskoffies van Nespresso (+ 2 lekkere recepten)
Krijg jij in deze periode van het jaar ook geen genoeg van ijskoffie? Dan ga je heel blij worden van de nieuwe ijskoffies van Nespresso. Vanaf vandaag zijn er twee nieuwe etuis met capsules te koop: de Freddo Delicato en de Freddo Intenso.
De koffiedeskundigen van Nespresso hebben er maar liefst vijf jaar (!) over gedaan om de ultieme ijskoffie te ontwikkelen.
Daarvoor hebben ze over de hele wereld iconische ijsrecepten geproefd. IJs ja, want de twee nieuwe ijskoffies van Nespresso zijn natuurlijk bedoeld om lekker met ijs te drinken. Zo ontstonden de Freddo Delicato en de Freddo Intenso, waarmee je in een handomdraai thuis een ijskoffie maakt.
De nieuwe ijskoffies van Nespresso
De Freddo Delicato is een Keniaanse koffie, gemaakt van 100% Arabica. Hij heeft een rond, gebalanceerd karakter. Perfect voor zoete en zachte recepten met ijs. Denk aan een Fizzy Iced ijskoffie met kokossiroop.
De Freddo Intenso is zijn intense broertje, met een speciale melange van Zuid-Amerikaanse en Indonesische Arabica bonen. Serveer je ‘m met ijs, dan levert het een ijskoffie op met een intense smaak en een volle afdronk. Heerlijk in een Iced Latte, bijvoorbeeld met rozemarijn, karamelsiroop en melkschuim.
De ijskoffies van Nespresso zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Zowel online als in de Nespresso Boutiques.
2 heerlijke ijskoffie recepten
Wij delen alvast twee heerlijke ijskoffie recepten van Nespresso met je:
Voor de Fizzy Iced
Ingrediënten:
- 1 capsule Freddo Delicato (40 ml)
- 3 ijsblokjes (90 gr)
- 10 ml Monin Kokossiroop
- 90 ml Bruiswater
- Receptglas
Bereiding:
1. Doe 3 ijsblokjes in een Receptglas.
2. Schenk 10 ml Monin Kokossiroop over het ijs.
3. Voeg hier 90 ml bruiswater aan toe.
4. Zet een espresso (40 ml) van de Freddo Delicato capsule en schenk deze in het Receptglas.
Voor de Iced Rosemary Latte
Ingrediënten:
- 1 capsule Freddo Intenso (40 ml)
- 90 ml koud melkschuim
- 3 ijsblokjes (90 gr)
- Takje rozemarijn (0,5 gr)
- 10 ml Monin Caramel Siroop
- Receptglas
- Barista Receptenmaker of Aeroccino melkopschuimer
Bereiding:
1. Zet een espresso (40 ml) van de Freddo Intenso capsule en schenk over een takje rozemarijn in het Receptglas (verwijder daarna het takje rozemarijn).
2. Doe 3 ijsblokjes in het Receptglas.
3. Schenk de Monin Caramel Siroop over het ijs.
4. Bereid het koude melkschuim met behulp van jouw Barista Receptenmaker of Aeroccino en schenk het koude melkschuim in het Receptglas over de koffie en ijsblokjes.
5. Garneer met een takje rozemarijn.