5 vragen aan Madame Paté: ‘Ik kan niet afblijven van rauw taartdeeg’
In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Inge Janson alias Madame Paté.
5 vragen aan Madame Paté
Denken wij aan paté, dan denken we aan Inge Janson, alias Madame Paté. Als een echte slagersdochter leerde zij de kneepjes van het vak van haar familie. Inmiddels maakt ze de lekkerste Franse patés en rillettes van Nederland. Die verkoopt ze in haar webshop, maar ook op markten en aan horecabedrijven.
Kenmerkend voor de heerlijke patés van Madame zijn de grove structuur en pure smaken, gemaakt met ingrediënten van duurzame komaf. Haar missie? paté terug op de kaart zetten in ons land. Omdat wij die missie ondersteunen, stelden we haar 5 culinaire vragen. Over haar gekste eetgewoonte, maar ook over haar recentste culinaire ontdekking.
1. Wat is je gekste eetgewoonte?
Inge: “Ik kan niet afblijven van rauw taartdeeg. Mijn zelfgebakken taarten hebben dus altijd een erg dunne korst.”
2.Wat is je favoriete snack?
“Een stuk brood met gezouten boerenboter.”
3. Waar moet een goede paté absoluut aan voldoen?
“Eerlijk vlees, grof gemalen en zo min mogelijk toevoegingen. Lekker puur dus.”
4. Welke culinaire ontdekking heb je recent gedaan in de keuken?
“Onze koelkast ligt natuurlijk altijd vol met paté. Ik dacht laatst: laat ik eens een plak in de koekenpan bakken. Verrukkelijk, dit kan een mooi nieuw gerecht worden!”
5. Waar en wanneer heb je het allerlekkerst gegeten ooit?
“Roquefort brengt me terug naar een vakantieherinnering van heel lang geleden. Verdwaald tijdens een regenachtige wandeling in Frankrijk, troffen we opeens een restaurantje. We waren al blij dat we even droog konden zitten, maar het hoofdgerecht, entrecôte met roquefortsaus (nog voor dit gerecht in Nederland op de kaart kwam), maakte intens gelukkig.”
BONUS: Wie moet er binnenkort in deze rubriek staan?
De patés van Madame Paté zijn online te koop in haar webshop.
Meer uit deze rubriek?
- 5 vragen aan Snackspert: ‘Als iets niet lekker is, er gewoon mayo op doen. En dan is het wel lekker’
- 5 vragen aan… Donna Hay: ”Mijn moeder was niet zo’n goede chef, daarom ben ik gaan koken.”
- 5 vragen aan Cees Holtkamp: ‘Ik proef altijd eerst de boter voor ik ‘m op brood smeer’