Dit kinderkookboek bevat recepten van Joris Bijdendijk (chef van RIJKS*)
Wil jij van je kinderen echte sterrenkoks maken? Begin dan vroeg en laat ze al van kleins af aan kennismaken met eten en recepten. Ook Joris Bijdendijk, chef van RIJKS*, gelooft in die filosofie en werkte onlangs mee aan een kinderkookboek: Het geheim van de tuin.
Het geheim van de tuin
Het geheim van de tuin is een boek van de hand van Jan Paul Schutten en illustratrice Floor Rieder. De recepten werden bedacht door Joris Bijdendijk en zijn gericht op ingrediënten uit de eigen school- of moestuin.
Dat is trouwens geen toeval: dit jaar vieren de Amsterdamse schooltuinen namelijk hun 100ste verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar mag één klas dit jaar een schooltuin aanleggen op een unieke plek, namelijk pal in de tuin van het Rijksmuseum (#jaloers).
Kinderen enthousiasmeren
Niet alleen worden kinderen met het kookboek geënthousiasmeerd om te leren koken, de nadruk van het boek ligt daarnaast op de oorsprong van de ingrediënten en de kwaliteit van lokale producten. Immers: als je groente zelf hebt gezaaid en je hebt ervoor gezorgd, dan wil je het ook eten.
En hoe kan je dat nou niet omarmen, in een tijd waarin voedsel, biodiversiteit en natuur actueler zijn dan ooit?
Het geheim van de tuin is vanaf 10 juni te koop in de digitale boekhandel voor € 16,99.
Meer Culy Kids?
- Culy Kids: Pixar lanceert recepten uit je favoriete (teken)films
- Culy Kids: regenboogpizza’s met stiekem heel veel groenten
- Culy Kids: zelfgemaakte vissticks uit de oven met frisse erwtenpuree en dipsaus