Sterrenchef François Geurds bakt champagne oliebollen voor de daklozen
Sterrenchef François Geurds bakt dit jaar champagne oliebollen voor oud & nieuw. Dat doet hij met een bijzonder doel: geld inzamelen voor de daklozen. De oliebollen worden gemaakt met het Vuurzee champagnebier van brouwerij De Goede & De Stoute en zijn op 31 december te koop bij restaurant bij François Geurds in Rotterdam.
De chef spant zich al tijden in voor de daklozen in zijn stad: elk jaar organiseert hij een kerstdiner en een barbecue voor ze. Ook mogen alle dak- en thuislozen op 31 december een gratis oudjaarsdiner afhalen bij het tweesterrenrestaurant.
> Lees meer over **FG Restaurant (voorheen Ivy)
Champagne oliebollen van een sterrenchef
Op die dag zal François dus zelf boven het frituurvet hangen om zijn ‘Vuurzee champagne bollen’ te bakken. De bollen zijn te koop per doosje van vijf stuks, waarvan één oliebol bedekt is met eetbaar bladgoud.
Een doosje van deze sterwaardige oliebollen kost € 25,- euro en met de opbrengst van zo’n doosje kunnen er maaltijden gekookt worden voor tien daklozen. Als dat geen smakelijke bollen zijn, weten wij het ook niet meer.
Bestellen?
De champagne oliebollen zijn online te bestellen via [email protected] en op 31 december tussen 12.00 uur en 15.00 uur op te halen bij restaurant François Geurds in Rotterdam.
Zelf oliebollen bakken?
- Culy Homemade: chocolate chip oliebollen met salted caramel
- Zo maak je heerlijke pompoen-oliebollen
- Zo maak je zelf oliebollen