Er bestaat nu croissantboter en we willen het
Telkens als we denken dat we alles ‘croissant’ nu wel hebben gezien, duikt er weer iets nieuws op. Croissantboter, anyone?
We kunnen er niets aan doen (echt niet!), maar na al die jaren zijn we nog steeds suckers voor alles wat ook maar een kléin beetje met croissants te maken heeft. En dan hebben we het niet alleen over croissants in alle vormen en maten, zoals de ronde en vierkante exemplaren die een tijd geleden ineens overal opdoken, of de crompouce.
Odeur de croissant
Een tijdje geleden introduceerde geurkaarsenmerk Overose een kaars die, jawel, naar croissants ruikt. De kaars ging direct viral en was binnen no time overal uitverkocht. Snappen wij wel – wie wil er nou niet een huis dat all day everyday naar versgebakken croissants ruikt? Als jij nu een van de weinigen bent die denkt: ‘ik!’ – ze hebben ook een cinnamon bun-kaars en een pain au chocolat-kaars. Just saying. Zet ze allemaal bij elkaar en je waant je in de beste banketbakker van Parijs. Je moet er wel iets voor over hebben, trouwens: een kaars van Overose kost € 52,-. Daar kun je een heleboel croissants van kopen.
Er is nu een limited edition pindakaas van Culy x De Pindakaaswinkel (+ winactie)
Croissantboter
Pollen Bakery, een zuurdesembakkerij in het Engelse Manchester, doet nog een schepje bovenop de hype en maakt onze wildste dromen waar. Zij bedachten namelijk: croissantboter. Ja, echt. Een romige, crunchy spread van, hou je vast, gekarameliseerde croissantkruimels en witte chocolade. Zoals ze zelf zeggen: perfect voor op warme toast – of op je croissant, natuurlijk. Of gewoon met een lepel, denken wij. Met kerst maakten ze er ook nog Croissant Butter Truffles van; purechocoladetruffels gevuld met croisssantboter. Veeg ons op.
Waar te koop?
Helaas, helaas – ze verkopen de het goedje alleen in de winkel, niet online. Hoog tijd voor een tripje naar Manchester, dus.
Bakkerijen dichter bij huis?
- Nieuw in Amsterdam: viennoiserie 2.0 bij et CLAIRE
- Het beste brood van Amsterdam: je haalt het bij deze bakkerijen
- Alles over kouign-amann: het vetste, lekkerste én moeilijkste Franse zoete broodje