Crisiskoken: een kookboekje met low-budget recepten van bekende chefs
Er komt een crisiskookboek! Culinair journalist Mara Grimm merkte dat er nu meer dan ooit behoefte is aan low budget recepten. Ze bundelde 40 betaalbare recepten van bekende chefs als Sergio Herman, Yvette van Boven en Ron Blaauw. Die recepten verschijnen nu in de vorm van een kookboekje. Van elk verkocht boekje wordt € 2,50 aan de Voedselbank gedoneerd.
Crisiskoken
Het kookboekje gaat CRISISKOKEN heten, vernoemd naar de website die Mara Grimm tijdens de lockdown opstartte om low-budget recepten van bekende chefs te delen. Zoals het recept voor gehaktballen van Jonnie Boer, het ‘Broodje Smurrel’ van Joris Bijdendijk en de budget nasi goreng van Syrco Bakker.
Het kookboekje is dus volledig geschreven en gemaakt in lockdown. Het gaat op 1 juni naar de drukker en wordt gemaakt met beperkte middelen. Zo wordt het gedrukt op restpartijen papier en worden de gerechten thuis op het balkon gefotografeerd. Alles om de prijs van het kookboekje zo laag mogelijk te houden.
> Lees ook ons liveblog: de tofste initiatieven in de food wereld in tijden van crisis
Voedselbank
Daarbij vormt CRISISKOKEN straks natuurlijk écht een stukje geschiedenis. Mara: “Het boekje is bedoeld als aandenken aan deze bizarre tijd. Daarnaast wil ik graag iets doen om de Voedselbank te steunen.”
Van CRISISKOKEN gaat er dan ook van elk verkocht exemplaar € 2,50 naar de Voedselbank. Het boekje wordt uitgegeven in eigen beheer. Het is t/m 20 mei voor € 9,99 online te bestellen via de website.
Lees ook:
- Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis
- Boodschappendiensten vol? Bestel online bij deze locals
- Joris Bijdendijk en Samuel Levie maken een (gratis) Vrijheidsmaaltijdsoep voor 5 mei