Worstmakers Brandt & Levie lanceren ‘culinair-lekkere’ groenteworsten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2FGroenteworst-range-drieluik.png)
Worst zonder vlees, zonder imitatie, maar boordevol smaak? Dat is precies wat de culinaire worstmakers van Brandt & Levie hebben gedaan met hun allernieuwste creatie: Groenteworsten. Na hun hybride worsten en plantaardige hotdog, zetten ze nu vol in op groente. Drie wereldse smaken – Italiaans, Aziatisch en Mexicaans – laten zien dat een worst geen vlees nodig heeft om verrassend lekker te zijn.
Geen vleesvervanger, maar een groenteworst
Brandt & Levie heeft al eerder bewezen dat ze pioniers zijn in de eiwittransitie. Na hun hybride worsten en plantaardige hotdog, gooien ze het nu over een andere boeg: worst zonder vlees, zonder imitatie, en zonder onnodige toevoegingen. De Groenteworsten bestaan voor meer dan 50% uit groenten, aangevuld met peulvruchten, havermout, zaden en pitten.
Volgens medeoprichter Jiri Brandt draait het allemaal om smaak:
“Met deze Groenteworsten wilden we aantonen dat culinair-lekkere worsten niet alleen gemaakt kunnen worden zonder vlees, maar ook zonder vlees te imiteren en zonder ‘bullshit’-toevoegingen. Niet een zoveelste bewerkte vleesvervanger, maar gewoon knallend lekkere worst met échte ingrediënten.”
Dit zijn de smaken
De Groenteworsten zijn er in drie varianten:
- Basilicum & Mozzarella met Spinazie: alsof een bakje verse pesto een worst zou zijn. Perfect bij een mediterrane traybake of orzosalade.
- Curry Madras & Kokos met Bloemkool: romig en kruidig. Ideaal bij bijvoorbeeld pilav of verschillende rijstgerechten.
- Cheddar & Jalapeño met Zoete Aardappel: spicy en vol en heerlijk in een burrito of wrap.
Co-founder Samuel Levie benadrukt dat je deze worsten gewoon eet zoals je een standaard worst zou eten. In je AVG’tje, op een borrelplank, door de stamppot of in een wereldgerecht. Maar verwacht geen vleesvervanger: de smaken zijn compleet uniek en bedoeld om de groenten echt te laten shinen.
Waar te koop?
De Groenteworsten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de webshop van Brandt & Levie, vanaf 5 maart bij Ekoplaza en binnen enkele weken ook bij Picnic, Crisp en geselecteerde speciaalzaken. Ze kosten € 5,99 voor een verpakking van drie worsten van 70 gram.
Wij zeggen: Zéker de moeite waard om te proberen en ontdek je eigen favoriete variant!
Zag je dit al?
- Eerder had Brandt & Levie al een vegan worst: De worstmakers van Brandt & Levie lanceren een vegan worst op basis van rijst (!)
- De nieuwe Brandt & Levie worst is gemaakt met… whisky! Een bijzondere worst die je sowieso wilt proberen!
- Dit wil je hebben: het Brandt & Levie worst-abonnement