Voor op je lijstje: de nieuwe Oriëntaalse bar van Jonnie en Thérèse Boer
Wat nemen Jonnie en Thérèse Boer mee na meer dan 20 jaar aan prachtige reizen in Oosterse landen? Nou, in ieder geval bakken met inspiratie voor een nieuwe zaak. Die zaak is sinds kort in het leven geroepen en heet Bar Senang.
Die kun je dus meteen toevoegen aan je lijstje culinaire hotspots waar je liefst nú heen wil.
Bar Senang van Jonnie en Thérèse Boer
Er zijn op dit moment maar twee restaurants in Nederland die drie Michelinsterren achter hun naam mogen zetten. Daarvan is De Librije*** van Thérèse en Jonnie Boer waarschijnlijk de bekendste.
Met Bar Senang gooit de sterrenchef het over een andere boeg. De nieuwe hotspot is sinds 12 juni geopend en is geïnspireerd op de veelzijdige keukens van de Oriënt.
Invloeden uit de Oriënt
De menukaart bevat zowel invloeden uit het Nabije Oosten als het Midden-Oosten en het Verre Oosten. De inspiratie voor de gerechten vonden Jonnie en Thérèse in de landen zelf, waar ze in een periode van 20 jaar heel wat reizen naartoe hebben gemaakt.
“De hoogwaardige kwaliteit en ongekende diversiteit van de gerechten die we in de Oriënt hebben geproefd blijven ons inspireren en daar willen we iedereen van laten mee genieten.”, zegt Jonnie.
Laagdrempelig concept
Dat vertaalt zich in gerechten als de Senang tafel (een maandelijks wisselend menu waarbij gerechten uit de Oriënt worden geserveerd rondom rijst), shabu shabu of verschillende varianten sushi.
Voor de kleine trek is er een snackkaart en een bar waar je gewoon kunt aanschuiven voor een drankje. De wijn is – uiteraard! – geselecteerd door Thérèse, al kun je ook kiezen voor een Oosters biertje of een spicy cocktail.
Kortom: de kaart is toegankelijk voor iedereen, maar wél met de kwaliteit van een sterrenchef. Zo hebben we het graag.
Adres en openingstijden
Samuel Hirschstraat 1
8011 PT Zwolle
De bar is geopend van woensdag tem zondag. Check de website voor de actuele openingstijden en om te reserveren.