5 vragen aan… Miljuschka: ”Babi guling van het spit is mijn favoriete ontbijt”
In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Miljuschka Witzenhausen.
Over Miljuschka
Er zijn van die mensen die weinig introductie nodig hebben en Miljuschka Witzenhausen is daar naar onze mening één van. Maar goed: voor wie haar gemist heeft doen we toch een poging. Want naast haar carrière als presentatrice en actrice is Miljuschka ook nog eens een doorwinterde foodie.
Eentje met haar eigen kookmagazine, met een indrukwekkend imperium aan recepten en eentje met een hele rits culinaire TV-programma’s op haar CV. Kortom: de passie voor eten spat van haar af en als er iets is wat wij toejuichen in de medemens dan is het dat wel. Dringend tijd om haar te onderwerpen aan ons vragenvuur.
5 vragen aan Miljuschka
1. Wat is de allerbeste kooktip die je ooit kreeg en van wie?
Miljuschka: ”Kleur is smaak, dus zorg dat je je vlees mooi kleur geeft en je groente hun kleur houden.”
2. Is er een gerecht of ingrediënt dat je echt niet lekker vindt, hoe hard je ook je best doet?
”Glibberige champignons vind ik echt heel erg vies.”
3. Je mag nog maar bij één restaurant eten de rest van je leven. Welke zou dat zijn?
”Café Bern, voor hun kaasfondue.”
4. Wat is je favoriete snack?
”Een moeselientje. Ofwel: een roze koek met slagroom ertussen.”
5. Wat is je favoriete ontbijt?
”Babi guling (geroosterd speenvarken, red.) op Bali als ‘ie net van het spit komt. Met zoetzure rijst.”
Tip: Miljuschka’s eigen festival
Ook zo dol op Miljuschka en haar culinaire enthousiasme? Op 24, 25 en 26 organiseert de cooking queen haar eigen festival op de Veluwe.
Disco Dip belooft één groot feest te worden met Miljuschka’s favoriete eten en drinken, genoeg vierkante meters om je dansbenen los te maken en ook nog ‘ns een resem culinaire workshops.
Erbij zijn? Kijk op de website van DiscoDip voor meer informatie en om een kaartje te bestellen.
Meer uit de rubriek?
- 5 vragen aan Joris Bijdendijk: ”Zelfs na een enorm diner eet ik wel ‘s alle toetjes die op de kaart staan”
- 5 vragen aan Lynn van de Vorst: ”Lekker freestylen met ingrediënten die ik in huis heb: gelukkiger kun je mij niet maken”
- 5 vragen aan televisiekok Gino D’Acampo: ”De laatste pasta van mijn moeder was het lekkerste wat ik ooit at’‘