Zelf Japanse kewpie mayonaise maken met Wagyu Mafia
Japanse Kewpie mayonaise (in die gekke fles met die baby erop) is een onmisbaar ingrediënt in de Japanse keuken. Wat zeggen we: in heel veel keukens. Kun jij er om wat voor reden dan ook niet aan komen? Geen nood: de chef van het beroemde restaurant Wagyu Mafia leert je hoe je zelf Japanse kewpie mayonaise kunt maken.
Wat is Japanse mayonaise?
Japanse Kewpie mayonaise: chefs als Robert Kranenborg en David Chang zijn er dol op. Gauillaume de Beer van GUTS en BREDA heeft er zelfs een tattoo van op zijn arm. De mayo is licht pittig en heeft daarmee meer bite dan de mayo die je bij je frietje eet. De textuur is zijdezacht. Wedden dat jij er ook een tattoo van wilt als je deze mayonaise hebt geproefd?
Voor chef Hisato Hamada van het beroemde Japanse restaurant Wagyu Mafia is geen katsu sando compleet zonder de Japanse mayonaise. Gisteravond gaf hij op zijn Insta Stories een complete kookles zelf Japanse kewpie mayonaise maken. En da’s veel eenvoudiger dan je denkt. Kookt u mee?
> Lees ook: Wat maakt Japanse Kewpie mayonaise zo bijzonder?
Zelf Japanse Kewpie mayonaise maken doe je zo
Het is het handigst als je je kommetje klaarzet op een digitale weegschaal: dan kun je nauwkeurig meten.
Breek het ei in de kom en voeg de azijn toe. Doe het zout, de honing of suiker en de mosterd erbij.
Giet alles in een blender. Blend de boel eerst zonder de olie. Voeg daarna ongeveer 160 gram zonnebloemolie toe, beetje bij beetje in 3 tot 5 keer.
Check even of de mayonaise lekker sticky is. Zo niet, voeg dan nog een beetje meer olie toe.
Lekkere recepten met Kewpie mayonaise:
- Japanse minipizza’s met sushigember
- Grilled chicken tacos van Taqueria LIMA
- Makkelijke tonkatsu uit de oven (krokant varkensvlees)