Wentelteefjes zonder melk maken? Yes you can!
Wist je dat je ook heel goed wentelteefjes zonder melk kunt maken? Handig als je dat nét niet in huis hebt en toch een onstilbare trek hebt in dit luxe ontbijtje. Of toetje.
Wentelteefjes zonder melk
In sommige recepten wordt de melk voor de wentelteefjes ontvangen door water. Dat meng je met de eieren, suiker en kaneel voor een zelfde soort substantie als wentelteefjes mét melk.
Maar het kan ook helemaal zonder melk of water. In onderstaande video zien we Jamie Oliver zijn recept voor de ultieme wentelteefjes maken. Hij wentelt twee plakjes witbrood door een mengsel van losgeklopt ei met een heel klein scheutje vanille-extract en een snufje kaneel.
Wentelteefjes zonder melk en suiker
De kaneel en vanille zorgen volgens Jamie al voor een klein zoetje in de wentelteefjes. Daarbij legt hij een paar stukjes pure chocolade tussen de sneetjes brood. Dus suiker voegt hij niet toe. Hij serveert zijn gerecht nog met gebakken banaan, hazelnoten en een schepje yoghurt. Lekker!
Je kunt zelfs wentelteefjes maken zonder melk én zonder suiker, door die te vervangen door een geprakte banaan. Mengen met ei, twee à drie sneetjes brood erin wentelen en gaan met die banaan.
Krokant korstje op je wentelteefjes
En dan nóg een handige tip van Jamie: met poedersuiker krijgen je wentelteefjes een verleidelijke krokante korst.
Bestuif het brood terwijl het in de pan ligt aan één kant met wat poedersuiker door een theezeefje. Draai het daarna meteen op de suikerkant in de pan, zodat de suiker kan karameliseren tot een krokant korstje. Wel eerst even laten afkoelen voordat je het brood aanraakt.
De lekkerste wentelteefjes recepten:
- Zo maak je vegan wentelteefjes met (winter-)aardbeien
- Culy Homemade: wentelteefjes uit de oven met crunchy cornflakes-topping
- Briochewentelteefjes met bacon en banaan