Dit is de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden
Er zijn van die momenten in de keuken die vaak voorkomen en waarbij je elke keer weer denkt: dit kan efficiënter. En zoals dat gaat, vergeet je dat weer, tot het moment zich weer een keer aandoet. Bij ons is het snijden van een tomaat zo’n voorbeeld. Want wat is nou de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden? We hebben het verlossende antwoord.
Het snijden van de tomaat
Of nou ja, ‘wij’, de credits gaan volledig richting Nadine Levy Redzepi, jawel, de vrouw van de man achter legendarisch restaurant Noma. Want, toen we haar kookboek Downtime lazen, kwamen we -geheel nonchalant beschreven- een verlossende truc tegen.
Driehoek
In een -overigens zeer lekker- recept voor mosselen met chorizo, omschrijft Nadine Levy Redzepi de handeling als volgt: snijd de tomaat doormidden, net naast de kern. Snijd vervolgens door middel van een driehoekje de kern verticaal uit de grootste helft en haal ‘m eruit. Et voilà, een nieuwe tomatenroutine is geboren.
Meer tomatentips
Zin gekregen in tomaten? Vooruit, naast onze tip hoe je het beste een tomaat kunt snijden, hier nog een tip waardoor je tomaten nóg lekkerder worden. En dat is niet alles, waarschijnlijk zul je deze tomatentip ook niet snel meer vergeten.