Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Kooktips Gisteren
Leestijd: 3 minuten

Tip: maak eens een crunchwrap in je tosti-ijzer

Ben je dol op knapperige tosti’s of op wraps, maar wil je eens iets anders proberen? Dan is een crunchwrap uit je tosti-ijzer dé oplossing. Deze Mexicaans geïnspireerde snack is heerlijk krokant aan de buitenkant en bevat een smeuïge, smaakvolle vulling die maar moeilijk te weerstaan is. Het beste: hij is mega makkelijk te maken.

Wat is een crunchwrap?

Een crunchwrap – ook wel bekend als Crunchwrap Supreme is een gevulde tortillawrap die op een speciale manier wordt gevouwen en vervolgens wordt gegrild tot hij knapperig is.

Bij fastfoodketen Taco Bell is de crunchwrap erg populair. Daar bestaat hij uit lagen van gekruid gehakt, kaas, een krokante tostada (of nacho’s), sla, tomaat en zure room. We maakten zelf ook al eens een bahn mì geïnspireerde versie van de krokante wrap.

Waarom een crunchwrap in je tosti-ijzer?

Normaal gesproken wordt een crunchwrap gegrild in een pan, maar door hem in je tosti-ijzer te maken, krijgt de wrap een gelijkmatig krokante buitenkant zonder dat je olie of boter nodig hebt.

Bovendien hoef je de wrap niet om te draaien, wat het nóg eenvoudiger maakt om deze snack te maken.

Zo maak je een crunchwrap in je tosti-ijzer

Ingrediënten (voor 1 crunchwrap):

  • 1 grote tortillawrap
  • 1 kleine tortillawrap of een stukje van een grote wrap
  • 100 g gekruid gehakt (of een vega-alternatief). Zo maak je je eigen Mexicaanse kruiden.
  • 50 g geraspte kaas (cheddar of een mix)
  • 1 kleine tomaat, in blokjes
  • 2 el zure room
  • Handje ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 knapperige tostada of nacho’s voor extra crunch
  • Optioneel: jalapeño’s, guacamole of hot sauce
Banh mi crunchwrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je het:

  1. Bereid de vulling: bak het gehakt rul en breng het op smaak met Mexicaanse kruiden. Laat het iets afkoelen.
  2. Bouw de crunchwrap: leg de grote tortillawrap op een bord. Schep het gehakt in het midden en verdeel de kaas erover. Leg de knapperige tostada (of nacho’s) erbovenop en voeg de tomaten, sla en een flinke lepel zure room toe.
  3. Vouw de wrap dicht: plaats een kleinere wrap (of een stukje van een grote wrap) bovenop de vulling en vouw de randen van de grote wrap eromheen, zodat je een gesloten pakketje krijgt.
  4. Toasten maar: verwarm het tosti-ijzer en leg de crunchwrap met de gevouwen kant naar beneden in het ijzer. Sluit het ijzer voorzichtig en bak de crunchwrap tot hij goudbruin en knapperig is (ongeveer 3-5 minuten).
  5. Serveer en geniet: snijd de crunchwrap doormidden en serveer met extra zure room, guacamole of hot sauce.

Variaties en extra tips

  • Maak een ontbijtversie met roerei, spek en kaas.
  • Ga voor een vega-optie met bonen, paprika en avocado.
  • Voeg een lepel pittige salsa, sambal of andere hotsauce toe voor extra kick.
  • Of maak Culy’s Banh Mi crunchwrap.

Banh mi crunchwrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Op zoek naar soortgelijke recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.