Wat doen de verschillende soorten suiker voor je chocolate chip cookies?
Het Amerikaanse chocolate chip cookie is zo’n item dat je eigenlijk altijd in de voorraadkast moet hebben. Niet alleen erg geschikt om in één keer een heel pal achter elkaar op te eten, maar keurig één koekje bij de thee is net zo lekker. Zelf maken is trouwens ook kinderspel, maar wat zijn nu de beste soorten suiker voor chocolate chip cookies? Culy zocht ‘t voor je uit en deelt de suikercombi voor hét perfecte koekje.
Chocolate chip cookies met witte basterdsuiker
Bak je je chocolate chip cookies met enkel witte basterdsuiker, maak je dan op voor precisiewerk. Doordat deze suikersoort minder vocht bevat, wordt je koekje érg knapperig. Mocht je daar nu van houden dan is deze suiker jouw beste vriend.
Let wel op: de koekjes worden veel sneller bruin dan wanneer je een andere soort suiker gebruikt, dus goed opletten als ze de oven ingaan en zonodig afdekken met aluminiumfolie.
Chocolate chip cookies met lichtbruine basterdsuiker
Lichtbruine basterdsuiker staat erom bekend een echte allemansvriend te zijn. Snappen we! De kleur van deze koekjes wordt perfect en waar zijn witte broertje af en toe nog wat korrelig kan uitvallen en zijn donkerbruine broer juist té stroperig, is deze lichtbruine basterdsuiker juist de perfecte middenweg.
Door de melasse, stroopvorming van de suikerkristallen, wordt je koekje namelijk extra zacht en chewy. Toch missen we ‘het knappertje’ dat het koekje met enkel witte basterdsuiker wél had.
Met deze simpele tip krijg je altijd perfect ronde chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies met donkerbruine basterdsuiker
Donkerbruine basterdsuiker kan nog wel eens intimiderend zijn. Als je daar een lepeltje van op de tong probeert, is het soms best bitter en bijna scherp. Je koekjes helemaal maken met donkerbruine basterdsuiker? Ja waarom niet eigenlijk.
Bereid je wel voor op een superzacht en smeuïg koekje. Maar als je daarvan houdt is dit voor jou één van de beste soorten suiker voor chocolate chip cookies!
Chocolate chip cookies met witte en lichtbruine basterdsuiker
En daar is ‘ie hoor! Dé suikercombi voor allerlekkerste chocolate chip cookies. De combinatie van witte en lichtbruine basterdsuiker biedt je namelijk het beste van twee werelden. Aan de ene kant dus de eigenschappen van de witte basterdsuiker die je koekje aan de buitenkant lekker knapperig maken en zorgen voor die perfecte bruine kleur; aan de andere kant die lichtbruine suiker die zorgt dat je chocolate chip cookie van binnen lekker smeuïg wordt.
Combineer je deze twee, dan ben je dus verzekerd van die Amerikaanse chocolate chip cookies die knapperig doch smeuïg zijn. Precies zoals ‘t moet zijn! Pro tip: strooi altijd een paar zeezoutvlokken (bv. van Maldon) over je chocolate chip cookies. Je zult nooit meer anders willen!