Dit is de allersnelste manier om aardappels te schillen (dat scheelt!)
We love aardappelen in alle maten en vormen, we zijn niet voor niks het land van de aardappeleters. Gebakken, gepoft, puree, als rösti, patat, ovenaardappels, chips of gewoon als een gekookt aardappeltje met jus, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Alleen dat schillen, daar kun je echt tegen opkijken, waardoor we soms de aardappel links laten liggen. Maar no worries: we geven jou nu de allersnelste manier om aardappels te schillen!
Tromgeroffel: kook eerst de aardappel in de schil, dan kun je de schil daarna heel makkelijk eraf halen!
Snel aardappels schillen
De truc om aardappels heel snel van hun schil te ontdoen is echt heel makkelijk: was de aardappels goed en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en laat even afkoelen of je kunt ze met een theedoek vasthouden. Je zult zien dat met een klein mesje je in no time alles van de aardappels afschraapt. Easy & superlekkere gekookte aardappels met jus.
In de schil koken is gezonder
Eigenlijk kun je de schil van een aardappel gewoon eten, vooral die van een aardappel van de nieuwe oogst. In het geval van een krieltje of rosevalaardappel denk je hier eigenlijk geen twee keer over na en eet je hem gewoon op. De vitamines en mineralen van een aardappel (en überhaupt van groente en fruit) liggen voornamelijk direct onder zijn buitenste velletje. Als we heel lomp met onze aardappelschilmesjes de helft van de aardappel wegschillen dan schil je dus ook heel veel vitamientjes weg. En dat is zonde!
Tip: eet wat vaker aardappel met de schil, dat scheelt ook al heel veel tijd en is ook gezonder! Win-win!
Naar recept: Culy Homemade: loaded geplette aardappeltjes met bacon en Parmezaan
Trek gekregen in een aardappeltje?
- Culy Homemade: aardappelsalade à la Ottolenghi (met tomaten, chili en pompoenpitjes)
- Dit is dé truc voor onweerstaanbare krokante aardappels en ovenfriet
- Traybake met geroosterde aardappels, braadworst en snelle rodekool pickle
- Culy Homemade: Patatas bravas van aardpeer met whiskymayo