Met deze kooktip haal je meer sap uit citroenen en limoenen
Lekkere, voedzame recepten bedenken met een nuchtere kijk op voeding, koken en gezondheid: laat dat maar over aan de familie Pollan. De Amerikaanse journalist en wetenschapper Michael Pollan werd ermee beroemd: nu is het de beurt aan zijn moeder en zussen. Hun boek Boordevol Groenten is een New York Times-bestseller en staat boordevol recepten en kooktips.
Om te vieren dat Boordevol Groenten nu in Nederland is verschenen, deelt Culy elke week een superhandige kooktip uit het boek met je. Vandaag: tips om meer sap uit citroenen en limoenen te halen. Vers geperst citroen- of limoensap is zóveel lekkerder dan de kant-en klare variant! En met deze tips haal je het maximum er helemaal uit.
Zo haal je meer sap uit citroenen en limoenen
Tracy, Dana, Lory en Corky leggen uit hoe eenvoudig het kan zijn.
De familie Pollan: “Zorg ervoor dat citroenen en limoenen op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat uitpersen, want daar krijg je meer sap uit.”
Daar voegen ze nog aan toe: “Als je voor een recept citroensap nodig hebt, pers dan de hele citroen uit, en bewaar de rest in een pot in de koelkast.”
Kwestie van niet meer met een koelkast vol half uitgeknepen citroenen te zitten…
Boordevol groenten van de familie Pollan (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 29,99.
Meer kooktips:
- Soep te zout? Geen probleem, wij geven je 5 tips
- Harissa te pittig, rozenwater te sterk? Rozenharissa is dé smaakmaker die je nodig hebt
- Fijne kooktip: groenten marineren voor meer smaak