Zo maak je ijs in no time weer zacht (voor de perfecte scoop)
Je kent het wel, sta je jezelf éíndelijk toe om los te gaan op die goddelijke bak ijs in de vriezer, moet je eerst heel lang wachten omdat het ijs nog kéí-hard is. Boe, das zo’n tegenvaller. Daarom – voor alle ice cream lovers onder ons – 3 tips hoe je in no time ijs zacht maakt op de juiste manier. Juist ja: voor die perfecte scoop.
Culinaire waarschuwing: deze tips zijn ook perfect als het ijs verder wilt verwerken in bijvoorbeeld een ijssandwich, ijstaart of sundae ijsjes.
Naar recept: ijssandwich met speculaas uit ‘De Nieuwe Winterkeuken’
3 tips hoe je ijs in no time weer zacht maakt
1. In de koelkast
Het ijs direct laten smelten op het aanrecht gaat misschien sneller, maar we beloven dat als je de koelkast voor 30 minuten meepakt, je écht een beter resultaat krijgt. Dat is dus níét dat de binnenkant nog heel hard is en de rest gesmolten, maar het ijs moet overall zachter worden voor die perfecte scoop.
Zet de bak met ijs in de koelkast op een bord (voor het lekken) voor ongeveer 30 minuten. Haal vervolgens het ijs uit de koelkast en zet het op het aanrecht. Als je met je vinger makkelijk een gaatje erin kunt maken dan kan je hem direct scheppen.
Dit is de nieuwe ijssmaak van Ben & Jerry’s (met chips en chocolade!)
Naar recept: Culy Homemade: makkelijke ijsrolletjes van Oreo-ijs
2. Snijd het ijs
3. Maak het ijs zacht in de magnetron
Voor de echt ongeduldige zielen is er ook nog een laatste, razendsnelle optie: de magnetron. Omdat een magnetron een product van binnenuit naar buiten warm maakt is dit een goede oplossing. Zet de magnetron natuurlijk niet op de hoogste stand! Food and wine geeft als tip om 30% van je maximum aantal Watt aan te houden op 30 seconden.
Tip voor de ultieme scoop: leg je ijsschep eerst in water, dan blijft het ijs niet plakken en krijg je perfecte bolletjes.
Naar recept: Culy Homemade: nougatine ijstaart (met mokkaschuimpjes!)