Hoeveel sap (en rasp) haal je uit een citroen of limoen?
Hoeveel eetlepels sap haal je uit een citroen of een limoen? En hoeveel citroenen of limoenen heb je nodig voor een bepaalde hoeveelheid rasp? Culy legt het voor eens en voor altijd voor je vast.
In sommige recepten wordt de hoeveelheid citroen- of limoensap die je nodig hebt aangeduid in eetlepels. Best lastig als je die bewuste citroenen of limoenen nog in huis moet halen, want: hoeveel sap (en rasp trouwens ook) haal je uit een citroen of limoen? En hoeveel van die citrusvruchtjes moet je dus inslaan?
Het antwoord is nog niet zo voor de hand liggend (wel duidelijk). Uit een citroen haal je meer sap dan uit een limoen, maar een limoen bevat dan weer meer rasp.
Eetlepels citroensap omrekenen
Dit is de stelregel:
- Uit 1 citroen haal je 3 eetlepels sap en 1 eetlepel rasp.
- Uit 1 limoen haal je 2 eetlepels sap en 2 eetlepels rasp.
Tóch weer handig om te weten.
Meer kooktips over citroenen en limoenen:
- Met deze kooktip haal je meer sap uit citroenen en limoenen
- Het verschil tussen gele en groene limoenen (en waarom de één beter is dan de ander)
- De beste manier om je citroenen te bewaren is…