The struggle is real: een (harde) pompoen snijden wordt echt makkelijker met deze hack
Het is weer herfst! Hét pompoenseizoen! En hoewel we dol zijn op die prachtige oranje rakkers, kan het klusje van een pompoen snijden soms een ware hel zijn. Ook jij bent vast al eens met een mes in de weer gegaan en na één keer prikken geïrriteerd afgehaakt. Je bent niet de enige en precies daarom ben je waarschijnlijk bij dit artikel beland. Komt dat even goed uit: wij hebben dé ideale hack voor je.
Echt, met deze simpele truc tover je dat helse karwei om in een twee-vingers-in-je-neus-kwestie.
Makkelijk pompoen snijden met… de magnetron!
De sleutel tot het makkelijk pompoen snijden ligt in je magnetron! Je verwacht het misschien niet, maar die keukenmachine van voor het jaar nul kan aan z’n tweede leven beginnen deze herfst. Hoe je je pompoen zachter krijgt met behulp van je magnetron? Makkelijk!
Spoel de pompoen eerst af, snijd ‘m doormidden en leg een van de helften met de snijkant naar beneden op een bord. Prik vervolgens een paar gaatjes in de schil, zodat de hitte beter kan doordringen. Plaats de pompoen nu voor 2 minuten op het maximum aantal Watt in de magnetron en laat ‘m daarna even afkoelen. Et voilà: je pompoen is direct een stuk zachter en pompoen snijden was nog nooit zo makkelijk!
Helpt de airfryer om pompoen makkelijker te snijden?
We horen je denken… Als die keukenmachine van voor het jaar nul dit kan, kan die nieuwe veredelde friteuse dat vast ook wel. Het antwoord is ja, máár het duurt ietsjes langer. Verwarm je airfryer eerst voor op 180 graden. Leg de gewassen pompoenhelft (die je eerst al hebt ingeprikt met een vork of mes) met de snijkant naar beneden in het mandje en verwarm ‘m ongeveer 5 minuten. Ook hierna merk je dat de pompoen zachter is geworden. Wát een uitvinding.