Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

5x briljante hacks met je magnetron die je niet aan zag komen

Waar een magnetron vroeger een essentieel onderdeel van de keuken was, is het tegenwoordig eerder uniek dat je een exemplaar hebt. Maar heb je er één, dan kun je deze stralende vriend voor veel meer inzetten dan alleen het opwarmen van je eten.

Bijvoorbeeld voor een van de onderstaande hacks.

5x briljante hacks met je magnetron die je niet aan zag komen

Het opwarmen van eten in de magnetron lukt waarschijnlijk ook niet altijd even goed – lees gelijkmatig. Dat los je allereerst op door deze magnetronhack even door te lezen. Snel door naar de rest.

Ei pocheren

Er zijn makkelijkere dingen om voor elkaar te krijgen dan een gepocheerd ei. Of je nu team plastic zakje eromheen bent of team scheutje azijn, jouw pocherende leven wordt echt nog makkelijker wanneer de magnetron om de hoek komt kijken. Zo pocheer je namelijk een ei in de magnetron.

Knoflook pellen

Of je nu een knoflookpers gebruikt of met een mes aan de slag gaat: het pellen van die teentjes is niet het favoriete onderdeel van het proces. Dit probleem los je met gemak op door de bol in z’n geheel een seconde of 20 in de magnetron op te warmen en jawel: elk teentje glijdt soepeler dan ooit z’n jasje uit.

Kruiden frituren

Misschien wel onze meest favoriete magnetron hack: wist je dat je jouw verse kruiden ook gewoon kunt frituren in de magnetron? Zeg maar vaarwel tegen de oliespetters op je fornuis, want deze magnetronhack gaat je een hoop opleveren. En ben je toch bezig, maak dan ook meteen even wat krokante uitjes in je magnetron – jawel, je leest het goed.

Pompoen risotto met bitterkoekjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Aardappelpuree

Door naar nog een winnaar: aardappelpuree uit de magnetron. Meer jaren ’70 dan dat krijg je het niet, maar als Culy’s Winnie het heeft uitgeprobeerd, weten we: dit gaan we vaker doen. Zo maak je aardappelpuree met hulp van de magnetron.

Beurre noisette

Officieel zijn er 5 basissmaken – zoet, zuur, zout, bitter en umami, maar zouden we een zesde aan mogen dragen, dan is dat beurre noisette. Je begrijpt: we grijpen graag elk excuus aan om beurre noisette ergens in te verwerken. Extra leuk dus dat het maken van dit vloeibare goud ook gewoon in de magnetron kan.

aspergesoep met garnaaltjes, beurre noisette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer levensveranderende hacks (zonder magnetron):

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.