Geniale hack: specerijen malen met je staafmixer doe je zo
We love it als we onze keukenapparaten op onverwachte manieren kunnen gebruiken. Toen we deze hack tegenkwamen om specerijen te malen, wisten we: dit is een blijvertje.
Waarom je hele specerijen moet kopen
Specerijen kun je het best ongemalen kopen en pas malen vlak voordat je ze wilt gebruiken – zo behouden ze het meeste smaak. Dat malen kun je bijvoorbeeld doen met een specerijenmolentje – heel handig, want het doet precies wat je wilt dat het doet, maar sommigen onder ons (guilty!) hebben al zó veel keukenapparaten in huis, dat we niet per se staan te springen om nog een variant (of wel, maar we weten gewoon niet meer waar we alles moeten laten).
Dit is waarom je je specerijen niet op het aanrecht moet bewaren
Je kunt specerijen natuurlijk ook fijnmaken in een vijzel. Goed voor de armspieren, maar om je komijnzaad of venkelzaad écht tot poeder te maken in een vijzel is geen makkelijke klus.
Specerijen malen met je staafmixer
Gelukkig zagen wij deze geweldige hack bij Aruna Vijay, finalist van Masterchef India, om specerijen te malen in de kop van je staafmixer.
Houd je staafmixer ondersteboven, doe de specerijen die je gemalen wilt hebben in de kop van de staafmixer, doe er een plastic folietje of diepvrieszakje omheen en pulsen maar!
Ook handig om bijvoorbeeld salsa’s mee te maken. Wel voorzichtig doen hè?