Een hele eend uitbenen, zo doe je dat
Een hele eend of kip kopen en zelf in stukken verdelen, is eigenlijk veel beter en goedkoper dan kant-en-klare stukjes kopen. Je koopt het hele beest en zorgt dat je alle delen gebruikt. Maar ja, hoe pak je dat aan, zo’n hele eend?
In de film Julie & Julia, besluit blogger Julie een jaar lang alle 524 recepten uit ‘The Art of French Cooking’ van Julia Child te koken. Zij ziet het hele jaar op tegen de laatste taak die haar rest: een eend uitbenen.
Jezelf Julia Child in je eigen keuken wanen
Zo doe je dat: een eend uitbenen
En dat terwijl Jules Cooking het in onderstaand filmpje héérlijk simpel laat lijken. Je moet een goed scherp mes hebben en even wat moed tonen, maar als je de stappen van Jules opvolgt, zal het je lukken.
Het mooiste dat je overhoudt, zijn twee eendenborsten en twee poten die je kunt konfijten. Van de rest maak je een lekkere eendenjus.
Je moet misschien even wat overwinnen, maar het is heus, écht te doen. En daarna kun je – net als Julie & Julia – bij je vrienden pronken met het eindresultaat.