41x de beste kook- en baktips die we door de jaren heen hebben ontdekt
Inmiddels bestaat Culy al 12 (!) jaar. En door al die jaren heen hebben we ontzettend veel goede tips, adviezen, hacks en trucjes verzameld. Sauzen op smaak brengen, eten opnieuw opwarmen, groenten snijden… we hebben over de meest uiteenlopende onderwerpen geschreven. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met onze favoriete kooktips en baktips voor in de keuken.
Zo kun je dit artikel er altijd even naast houden wanneer je cake dreigt te mislukken of je saus begint te schiften.
41x de handigste kooktips en baktips van Culy
Voor sauzen
Voortaan ga jij altijd een klont boter aan je pastasaus toevoegen én red je elke saus uit de schift.
- Dit is waarom alle goede chefs hun pastasaus afmaken met een klont boter
- Saus geschift? Zo kun je ‘m redden
- Tomatensaus maken: 5 handige tips
- Is je tomatensaus te zuur? Met deze truc los je dat op (nee, geen suiker!)
Voor snijden
Want óók de manier waarop je ingrediënten snijdt, beïnvloedt de uiteindelijke smaak van je gerecht.
- Bosui snijden: zo moet het
- Knoflook snijden: zo doe je dat het beste
- Video: 7 manieren om een ui te snijden
- Dit is de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden
- Kooktips uit de restaurantkeuken: ronde ingrediënten snijden zonder rolgevaar
Voor taarten en andere zoete baksels
De stress uit de Heel Holland Bakt-tent, gaan we thuis niet hebben.
- Een taart bakken? Dit is dé truc om bakpapier op maat te knippen
- Dit is dé perfecte manier om een taart te snijden
- 9 x onmisbare tips voor het bakken van een taart
- Bloem en gist op? 12 recepten die je zonder bloem en gist kunt bakken
- Waarom moet je koekjesdeeg koelen voordat je je koekjes gaat bakken?
Voor brood
Van bewaren tot oppiepen: zo gaat je brood tot de laatste kruimel op.
- Gooi oud brood nóóit weg: zo maak je het weer knapperig en zacht in de oven
- Zuurdesembrood bakken: dit zijn de meest gemaakte fouten (en hoe je ze verhelpt!)
- Bananenbrood bakken? Met deze tips wordt je bananenbrood nóg lekkerder
- Hoe lang kun je brood in de vriezer bewaren?
- Zelf brood bakken? Wij geven je tips!
Voor de luie chef
Stiekem onze favoriete categorie: de beste hacks die je tijd gaan besparen!
- Snel onigiri maken voor ontbijt of lunch? Met deze hack wordt dat een fluitje van een cent
- Hack alert: deze truc om knoflook te pellen gaat je veel tijd besparen
- Zin in schaafijs? Met deze hack kun je binnen 1 minuut aanvallen
- Garnalen schoonmaken moeilijk? Deze hack maakt je leven makkelijker
- Supersnel sperziebonen doppen doe je met deze hack
Kooktips en baktips van bekende Culy’s
Slimme insiders tips van Robèrt van Beckhoven tot Max la Manna.
- Max la Manna: ‘Groene blokjes’ maken van overgebleven bladgroenten
- Restaurant Barracuda: roer de pasta na het afgieten stevig door de saus
- Onno Kleyn: voor sappig vlees zout je het het beste ruim vantevoren
- Robèrt van Beckhoven: alle ingrediënten waarmee je bakt moeten op dezelfde temperatuur zijn
- Enzo Pérès-Labourdette: je kunt checken of een cake gaar is door ernaar te luisteren
- Jigal Krant: schroei the hell out of je groentes
Voor bewaren en opnieuw opwarmen
Om pizza en friet weer knapperig te krijgen maar ook om uien en knoflook zo lang mogelijk fris te houden.
- Van koud naar knapperig: hoe kun je het beste een croissant opwarmen?
- Succesvol lasagne opwarmen in de oven én op andere manieren – je doet het zo
- Van pizza tot friet: zo kun je het beste restjes opwarmen
- Uien bewaren: zo moet dat en niet anders
- Attentie: dit is de allerbeste manier om knoflook te bewaren
- Verrassend: dit blijkt de beste manier om bananen te bewaren
Ultieme hacks
Waarom hadden we hier nog niet eerder aan gedacht?
- Je pindakaas goed roeren zonder spierballen? Deze hack is briljant!
- Je dressing roeren met een melkklopper (!) is dé saladehack
- Geniale hack: specerijen malen met je staafmixer doe je zo
- Hack: bak je nacho’s voortaan rechtop (= kaas en toppings bij elke hap)
- Onmisbare hack: melk opschuimen zonder melkopschuimer