9 lekkere gerechten met kant-en-klare dumplings
Je vindt ze in de toko en sommige supermarkten: grote zakken kant-en-klare bevoren gyoza en dumplings. Handig om in te slaan en je vriezer mee te vullen. Je hoeft de dumplings alleen maar even te stomen of koken en ze zijn klaar voor gebruik. Maak er deze lekkere gerechten mee:
Wontonsoep
Het is het ultieme comfort food: wontonsoep. De soepbasis maak je eenvoudig van kippenbouillon (gebruik een blokje of verse bouillon) met een scheutje sojasaus en sesamolie (de olie pas toevoegen na het koken).
Voeg lekkere groenten toe, zoals paksoi, baby maiskolfjes en shiitake en serveer met de dumplings en wat fijngehakte bosui.
Koreaanse salade
Gyoza of dumplings zijn ook superlekker in een Koreaanse salade, met een dressing van gochujang (Koreaanse chilipasta). Komkommer, spinazie en rode ui erbij en je eet zálig. Hier vind je het recept.
Vietnamese salade
Ook lekker: hussel de pasteitjes met alles wat je normaliter in spring rolls zou doen. Komkommer, munt, koriander, wortel, edamame: leef je uit.
Misosoep
Als je standaard kant-en-klare misosoep in huis hebt én een zak kant-en-klare dumplings in de vriezer, heb je altijd te eten. Maak de misosoep, gooi er wat restjes groente uit je groentela in en voeg de dumplings toe. Ook lekker met wat ringetjes bosui eroverheen.
Roerbakken
Roerbakken kan natuurlijk ook prima met dumplings: je gebruikt ze in plaats van noodles of rijst. Maak je favoriete wokgerecht en voeg daar de deegpakketjes aan toe. Lekker!
Ramen
Oké we bekennen: we zijn stiekem gek op instant noodles. Wél leuken we zo’n pakje of zakje altijd op met wat verse koriander, een bosuitje, een eitje én gyoza of dumplings uit de vriezer.
Maak een soort pad thai
Gebruik de gyoza of dumplings als basis voor een pad thai-achtig gerecht. Volgens dit recept kun je ze opdienen met wat geroerbakte wortel en kool, pinda’s en sojasaus. Wij zeggen: vervang die sojasaus door de echte pad thai-marinade en je hebt een écht lekker gerecht.
Bij de rijst
Een kommetje rijst met wat lekkere groenten is zó gemaakt. Denk aan de stijl van bibimbap. Voeg de potstickers hier aan toe. Ook lekker op de nasi, trouwens.
In de groente- of kippensoep
Wie zegt dat fusion niet mag? Doe de deegpakketjes bij de soep, bijvoorbeeld bij een pompoen- of wortelsoep, groentesoep of kippensoep. Hartstikke lekker! Ook tof in een Thaise soep, zoals Tom Yam of Thaise currysoep.
Meer over dumplings:
- Culy Homemade: zelf gyoza (dumplings) maken
- Har gau zijn misschien wel de állerlekkerste garnalen-dumplings
- Het verschil tussen 2 bekende dumplings: gyoza’s en potstickers