Dit is het ultieme gourmetrecept voor wie houdt van chic gourmetten: vegan coquilles met plantaardige kruidenboter.
Wat dacht je van pompoen met ‘nduja, bloemkoolsteaks met knoflookboter of coquilles met sesam? Ofwel: gourmetrecepten met een Culy-twist.
Zalm met confettisaus? Ja: zo hebben we dit makkelijke hoofdgerecht voor kerst gekroond. De botersaus met zalmeitjes is zó simpel, maar toch dik scoren.
Met onze Culy Basics zit je altijd goed. Zo ook met ons ultieme recept voor perfect gebakken aardappelen!
Deense risalamande bestaat uit zachte rijstpudding met vanille en gehakte amandelen, overgoten met kersensaus. Een klassieker die al-tijd smaakt.
De dagen richting kerst zijn zó druk, dat de meeste mensen gewoon een makkelijk kerstdiner willen koken. Mét een luxe uitstraling, dat wel.
Voor het kerstdiner van 2024 hebben we klassieke kerstrecepten met een hedendaagse twist bedacht. Een waanzinnig voorgerecht van tataki in carpaccio-stijl bijvoorbeeld, of een feestelijke crème brûlée-taart voor het dessert. Ook iets waarmee je altijd goed uitpakt – zonder een spoortje stress – is een hele zalmzijde uit de oven.
Hoewel je ons niet blijer kunt maken dan met een tafel vol voorgerechten, hoort er bij een klassiek kerstdiner altijd ook een hoofdgerecht. Zoek je een hoofdgerecht met vlees? Traditiegetrouw inspireren we je met het oog op duurzaamheid graag om eens voor een minder bekend – en dus ook minder prijzig – stukje vlees te kiezen. Denk aan boterzachte kalfswangen in rode wijn met aardpeerpuree, procureur met glühweinjus, paddenstoelen en miso-pastinaakcrème of bavette met portsaus en geroosterde sjalotten. Zo zou Anthony Bourdain het ook doen, denken we graag.
Mooi, zo’n luxe stukje vlees of vis, maar ambitieuze thuiskoks weten dat de kunst van het koken ‘m zit in het écht lekker bereiden van de groente. Bij het kerstdiner serveren we het liefst een van deze groente-recepten: