Video: Zweedse pannenkoeken zelf maken
De Zweedse keuken staat bekend als eenvoudig, maar wel heel smaakvol. Zo ook de populaire Zweedse pannenkoeken. Tijd dat wij deze ook eens gaan proeven! In deze video legt Lindsay Strand uit hoe je deze maakt.
Wat zijn Zweedse pannenkoeken?
Wij bereiden onze Nederlandse pannenkoeken veelal met bloem, melk en eieren. Als topping doen we er poedersuiker of stroop op. In Zweden pakken ze dit ietsje anders aan. De textuur van Zweedse pannenkoeken is vrij zacht en vergelijkbaar met Franse crêpes. Maar ook de smaak verschilt. De Zweedse pannenkoeken smaken meer naar wafels. Dat komt mede door de fruitige jam en fruit (naar keuze) als topping op de pannenkoeken.
Zweedse pannenkoeken maken
In Zweden is het traditie om pannenkoeken te maken voor het hele gezin. Het leuke is dat Lindsay Strand ook in de video vertelt welke tradities – ja het zijn er twee! – haar familie hanteert bij het maken van de pannenkoeken.
Ook geeft ze een aantal tips waar je op moet letten bij het maken van Zweedse pannenkoeken. Zo gooit ze er niet te veel suiker bij, omdat er genoeg suiker zit in de toppings. En het is belangrijk om volle melk te gebruiken. Waarom? Dat en meer handige tips vertelt ze in de video!
Meer over pannenkoeken bakken:
- 6 handige tools om pannenkoeken mee te bakken
- Zo bouw je de perfecte pannenkoekentaart
- 3 tips om gezonde pannenkoeken te maken