Weekmenu van 3 t/m 9 juli: volop zomer op je bord
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zomer is in volle gang en daardoor hebben we niet altijd zin in grote, warme maaltijden. We verzamelden daarom deze week frisse, zomerse en makkelijke maaltjes waar je een instant zomergevoel van krijgt!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Een zomers weekmenu makkelijk beginnen, daar zijn we allemaal aantoe. Wat nu als we je zeggen dat deze pasta ontiegelijk lekker is en binnen twintig minuten op tafel staat. Dikke bol burrata erbij, mortadella en een zelfgemaakte pistachepesto en jij zit op de maandagavond helemaal gebakken.
> Naar recept: Pasta met pistache, burrata en mortadella
Dinsdag
Vallen de mussen van het dak, heb je totaal geen zin om te koken maar moet er toch iets binnenkomen? Wat dacht je van een hartige meloensalade met munt en pinda’s. De Aziatische dressing met onder andere vissaus maakt dit een gerecht om je vingers bij af te likken. Tip: maak wat extra, zo heb je morgen een verkoelende lunch.
> Naar recept: Hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s
Woensdag
Zodra de temperaturen boven de twintig graden komen, grijpen wij maar wat graag naar ons meest verkoelende maaltje: gazpacho. We geven toe: het heeft een tijdje geduurd voor ook wij hier fan van waren, maar – mits goed bereid – is een gazpacho echt onweerstaanbaar in de warmte en op een zomers weekmenu. Deze variant met avocado, komkommer, appel en ricotta is niet alleen de verkoeling waar je naar op zoek bent op warme dagen, hij maakt ‘t je ook erg makkelijk in de keuken gezien ‘ie binnen een half uurtje op tafel staat.
> Naar recept: Groene gazpacho met avocado, komkommer, appel en ricotta
Donderdag
Schijnt de zon, dan hebben we altijd direct zin in Mexicaanse maaltijden. Want een gerecht uit een zomers oord, dat móét wel goed te eten zijn als het warm is. Deze burrito bowl mocht dan ook niet ontbreken op een zomers weekmenu. Dikke lel guacamole erbij en lekkere (vega) kip en je kan er weer tegenaan.
> Naar recept: Burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s
Vrijdag
Het weekend is aangebroken. Eindelijk tijd om iets uitgebreider te koken. Zet je vent achter die barbecue van ‘m en laat hem deze gegrilde kip gemarineerd in gember maken. Goed, ‘t kost even tijd maar dan heb je ook wat. En wat is nou een zomers weekmenu zonder barbecuetopper? Inderdaad, een gemiste kans.
> Naar recept: Gegrilde kip gemarineerd in gember, knoflook, koriander en munt op de BBQ
Zaterdag
Heb je kip over van gisteren? Komt dat even goed uit: gebruik ‘t voor deze makkelijke crispy kipwraps. Volgens receptuur nog even frituren tot uiteraard knapperig, maar mocht je daar niet van houden dan gebruik je de kip gewoon zoals ‘ie is. Lekker is het ook al! En wij zijn de moeilijksten ook niet, zeker niet met een zomers weekmenu als ‘t zweet al van je bovenlip druipt.
> Naar recept: Crispy kipwrap met honingmosterdsaus
Zondag
Het zomers weekmenu is voorbij en de nieuwe week gaat weer beginnen. Het ideale moment om een grote bak caponata te maken. Je weet wel: die Siciliaanse salade met aubergine en andere lekkere groentes. Wij gebruiken in dit geval gefrituurde olijven, maar je kunt ze ook niet frituren. ‘t Is ten slotte zondag, wil je ook nog iets aan je dag hebben!
> Naar recept: Caponata met kerstomaatjes en gefrituurde olijven