Zomers weekmenu voor 22 t/m 28 juli: makkelijk en gezond
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit zomers weekmenu staat daarom weer helemaal in het teken van makkelijke, gezonde gerechten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk dan alle weekmenu’s.
Zomers weekmenu voor 22 t/m 28 juli
Maandag
Deze Chinese nasi goreng is al een tijdlang een van onze favoriete maaltijden voor doordeweeks. Maak ‘m met de restjes uit je groentela of wat je dan ook maar lekker vindt. Het geheim zit ‘m in de rijst. De beste variant maak je met rijst die al van tevoren is gekookt en goed is afgekoeld, liefst al de dag van tevoren. Heb je hier geen tijd voor, spreid de warme nasi dan uit op een bakplaat en zet die even in de koelkast.
> Naar het recept: Chinese nasi goreng met kip, spek en groente
Dinsdag
Het is onbetwistbaar een favoriet uit de Griekse keuken: kipsouvlaki. Gemarineerde stukjes vlees op een spies, heerlijk gegrild en daarom ook lekker sappig. Nóg lekkerder samen met pita’s, tzatziki en andere toppings. Als bijgerecht kun je eventueel ook nog een Griekse salade serveren.
> Naar het recept: deze Griekse kipsouvlaki met pita is ideaal voor een doordeweekse dag
Woensdag
Geen bouillon die je uren moet laten koken of ingrediënten die je niet in huis hebt. Deze zomerse en snelle variatie op tantanmen zet je binnen 20 minuten op tafel, zit boordevol smaak en maak je met ingrediënten die je sowieso al in huis hebt. Je kunt kiezen of je deze bowl met gehakt maakt of gaat voor een vegetarische versie met tofu.
> Naar het recept: makkelijke ramen bowl met zomerse smaken (snelle tantanmen)
Donderdag
Soepen zijn het antwoord op een makkelijke maaltijd met véél groenten. Want in dit spinaziesoep-recept gaat meer dan 1 kilo groenten! Spinaziesoep heeft een saai imago. Maar net als de meeste soepen, kun je ook spinaziesoep omtoveren tot een smaakvol en uitdagend soepje. En die uitdaging zoeken we in de Indiase hoek.Â
> Naar het recept: snelle en smaakvolle spinaziesoep met kokosmelk
Donderdag
In een zomers weekmenu mag een zomerse traybake natuurlijk niet ontbreken. Deze traybake met zalm, aardappeltjes, broccoli en een sausje van Griekse yoghurt en groene kruiden is daarom het perfecte antwoord op de vraag: ‘wat eten we vandaag?’.
> Naar het recept: traybake met zalm, broccoli en aardappels
Vrijdag
Linzensalade hoeft echt niet zo suf zijn als vaak wordt aangenomen. Neem deze frisse linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes eens. Vol met verse groenten, ingelegde peper en ui. Om de linzensalade op te vrolijken gebruiken we twee ingelegde groenten. Hierdoor krijgt de linzensalade een lekker frisse smaak.
> Naar het recept: linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes
Zaterdag
‘Nduja kun je tegenwoordig ook in de supermarkt kopen – en daar zijn wij maar wat blij mee. Want als er Ãéts een smaakbom is, dan is het deze pikante smeerbare worst wel. Broodkruim over je pizza strooien is trouwens ook echt een aanrader: het geeft een krokante textuur bovenop die krakende korst. Voor het frisse maken we onze pizza af met geraspte citroenschil. Fijn weekend!
> Naar het recept: pizza ‘nduja met venkel en krokant broodkruim
Zondag
Koreaanse bibimbap is één van die gerechten waarbij je perfect al je groenterestjes kunt opmaken. Dit gemixte rijstgerecht eet je traditioneel met rundvlees, maar voor dit recept gebruiken we garnalen. Een traditionele bibimbap wordt geserveerd met een rauwe eidooier die door gaart door de warmte van de dolsot. Wij kiezen voor dit recept voor een gebakken eitje aangezien de meeste Nederlanders waarschijnlijk geen Koreaanse kleipot hebben.
> Naar het recept: Koreaanse bibimbap met wortel, courgette en gemarineerde garnalen