Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zomers weekmenu voor 17 t/m 23 juni

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week luiden we de zomer in met summerproof recepten. Het wordt namelijk weleens tijd om die zomer te onthalen!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Zomers weekmenu voor 17 t/m 23 juni

Maandag

Deze watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa zal alle aandacht trekken wanneer je ‘m op tafel zet. Wij doen dat bijvoorbeeld graag als bijgerecht bij de barbecue (heerlijk bij vlees!), óf gewoon als lunch. Hebben we dit soort zomerse taferelen gemist? Meer dan een klein beetje…

> Naar het recept: Culy Homemade: watermeloensalade met ham en citroenpesto

watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Flammkuchen is zo’n gerecht waarbij je je creativiteit helemaal los kunt laten gaan. Zomer, winter, herfst of lente: voor ieder seizoen kunnen we wel een nieuwe combinatie bedenken om ons flammkuchendeeg mee te beleggen. Deze keer was het tijd voor een zomerse flammkuchen met courgette, gehakt, zure room en tijm.

> Naar het recept: Culy Homemade: zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt

zomerse flammkuchen met courgette
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Een super simpele én frisse quinoa salade. Perfect voor warme, zonnige dagen. Het zoute van de halloumi combineert perfect met de frisse yoghurtdressing met za’atar en de granaatappelpitjes. Een van de makkelijkste recepten uit dit weekmenu.

> Naar het recept: Quinoa salade met halloumi, granaatappel en yoghurtdressing

salade met quinoa zomerse salades
Feelgoodbyfood

Donderdag

Dit is onze favoriete zomerse pasta en die eten we dan ook váák. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en je kunt ‘m zowel warm als koud eten.

> Naar het recept: Culy Homemade: onze favoriete zomerse pasta (met tomaat, citroen en pistache)

Zomer pasta spaghetti
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Door kipspiesjes te maken met citroengras als stokje, krijgt het vlees een subtiele citroengras-smaak. Superlekker, zeker als je het kipgehakt op voorhand kruidt met Aziatische smaakmakers als gember en kokos. En dat is exact wat we in dit recept hebben gedaan, geïnspireerd op de streetfood snack die onder meer op Bali erg populair is: saté lilit.

> Naar het recept: Culy Homemade: kipspiesjes met citroengras van de barbecue

kipspiesjes op citroengras
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

De bouillon voor deze pittige wontonsoep is binnen een handomdraai klaar. Ook heb je er maar 5 ingrediënten voor nodig. Drukke dag in aantocht? Dit recept in het weekmenu wordt je redding voor het avondeten.

> Naar het recept: Culy Homemade: pittige wontonsoep met maar 5 ingrediënten

Zondag

Warmer weer en gerechten uit de oven? De zomerse ovenschotel in dit weekmenu met krieltjes, zalm, venkel en tomaatjes bewijst dat die twee erg goed samengaan. De yoghurt, verse kruiden en rode ui in de toppings geven deze bakplaat een extra portie frisheid.

> Naar het recept: Culy Homemade: zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat

Zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.